Élet-Stílus

A Loki négy éve fizetett a Puskás Stadionért

Még nem árulnak belépőket a Debrecen BL-mérkőzéseire. A magyar bajnok már négy éve kifizette a Puskás Stadion használati jogát.

A hajdúsági klub pénteki közleményben jelezte, hogy eddig még egyetlen jegyirodát sem bíztak meg a belépők értékesítésével és egyetlen magyar, vagy külföldi médiának sem adtak olyan információt, amely a közelgő BL-csoportmérkőzésekre történő jegyárusítással kapcsolatos.

A Loki sajnálattal tapasztalta, hogy egyes internetes fórumokon olyan hírek jelentek meg, melyek szerint már megkezdődött a jegyárusítás a Liverpool elleni, november 24-i, budapesti találkozóra.

Még várniuk kell a szurkolóknak (MTI)

Még várniuk kell a szurkolóknak (MTI)

A DVSC vezetősége messzemenően elhatárolódik az ilyen “partizán akcióktól” és egyúttal kijelenti, hogy a saját honlapján, valamint a megfelelő országos médiákon keresztül időben értesíti a közvéleményt a BL-lel kapcsolatos minden információról, többek között a jegyértékesítésről is.

Négy éve fizettek a stadionért

Amikor a Debrecen négy évvel ezelőtt a Manchester Unitedet fogadta a Puskás Ferenc Stadionban, a hajdúságiak 8200 műanyag széket szereltek fel a létesítménybe, hogy minél többen láthassák azt a labdarúgó BL-selejtezőt, s ennek árát most “lakhatják le”.

jegyárak

A jegyárusítás még nem kezdődött el, de a Debrecen meghatározta a három hazai, Puskás Ferenc Stadionban rendezendő Bajnokok Ligája-találkozójára a belépők árait. A szeptember 29-i, Olympique Lyon és az október 20-i, Fiorentina elleni mérkőzéseket ugyanolyan áron lehet majd megtekinteni. A legolcsóbb tikett 1500, míg a legdrágább 5500 forintba kerül majd. A november 24-i, FC Liverpool elleni összecsapásért valamelyest többet kell majd fizetniük a szurkolóknak, ugyanis arra 2500 forint a legolcsóbb jegy és 7500 a legdrágább.

“A Puskás Stadion üzemeltetőivel akkor abban állapodtunk meg, hogy a mintegy 20 millió forintos beruházásért cserébe négy mérkőzésre megkapjuk a létesítményt, és rajtunk múlik, hogy mikor használjuk ki a lehetőségeket” – mondta pénteken Szilágyi Sándor, a BL csoportkörébe jutott DVSC-TEVA ügyvezető igazgatója. “A Levszki elleni találkozóval, illetve a három csoportmeccsel rója le tartozását az üzemeltető, tehát meccsenként 5 millió forintot fizettünk a Puskásért. Ez egyébiránt a fele annak az árnak, amibe egy napi bérlet kerül, tehát elmondható, hogy annak idején igazán jó üzletet kötöttünk”.

Az igazgató megjegyezte még, hogy a meccsrendezés azért jóval többe kerül a DVSC-nek, hiszen a takarítás, a világítás, illetve a biztonsági szolgálat költségei a klubkasszát terhelik, mégpedig milliókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik