Élet-Stílus

Bizakodó debreceni szurkolók

Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen. Ez a Bajnokok Ligája E csoportjának a mezőnye. A cívisvárosban a sorsolást a szurkolók izgatottan várták. Ezek után az FN olvasóival is megosztották véleményüket az esélyekről.

Debrecen több sörözőjében figyelték – televízión keresztül vagy az interneten – a monacói sorsolást. Az ultrák törzshelyén még fogadásokat is kötöttek arra, hogy kedvenc csapatuk kikkel kerül majd össze. Persze a tét nem volt nagy, minden csapatra száz forintot lehetett tenni…

A sorsolás után Pethe Tamás a Loki Szurkolók Egyesületének az elnöke az FN.hu-nak kifejtette véleményét: “Debrecenben sokan szeretik a Liverpoolt, hiszen ők is piros-fehérben játszanak. Akik egy kis városnézéssel akarják összekötni a szurkolást, azoknak érdemes Firenzébe ellátogatniuk. Az olaszok komoly szurkolói kultúrával rendelkeznek, az az út is élmény számba mehet. A Lyon csapata az, amelyhez semmi extrát nem tudnék mondani, persze ők is bivaly erősek. Jó kis csoport ez!”

Bizakodó debreceni szurkolók 1

A vezérszurkoló örül, annak, hogy nem a legnagyobb sztárcsapatokat kapták: “A mi álláspontunk az volt, hogy olyan ellenfeleket kapjunk, akik ellen reális eséllyel vágunk neki a küzdelemsorozatnak. Azt sem akartuk, hogy a Puskás Stadionba Cristiano Ronaldo, és ne a Loki miatt jöjjenek ki a nézők.” Beszélgetésünk után még órákig az volt a téma, hogy hogyan lehet a legegyszerűbb és legolcsóbb úton eljutni a három városba.

A Zöldfa utcai sörözőben laptopon keresztül nézték az eseményeket, és itt is készségesen válaszoltak lapunk kérdéseire.

“Születésem óta a Lokinak szurkolók! A hazai mérkőzésekre valószínűleg ki fogok menni. Egy olasz túra is meggondolandó, hiszen a Ferrari csapatát is nagyon szeretem…” – mondta Jobbágy Balázs, majd továbbadta a szót a mellett ülő fiatal hölgynek: “Nagyon örülök, hogy végre egy magyar csapat a BL-ben szerepelhet, debreceniként büszke vagyok a csapatra. Érezni lehet, hogy teljesen más a városban a közérzet, kedd este óta! – mondta Nagy Orsolya. – Jó érzés az is, hogy az egész magyar nemzet szurkol a DVSC-nek! Számomra a szakmai, és az erkölcsi siker sokkal nagyobb, mint az anyagi elismerés! Puskás Öcsi bácsi után talán most újra felfigyelnek a magyar labdarúgásra.”

Bizakodó debreceni szurkolók 1

A pultnál vérmesebb DVSC szurkolók voltak. Kőrösi Zoltán törzsszurkoló kifejezetten örült a Liverpoolnak. “Az angoloknál játszik a kedvencem, Steven Gerrard, akit játékintelligenciája miatt szeretek, ugyanazért mint a DVSC-ben Sándor
Tamást. Szerintem a srácok is elégedettek lehetnek a sorsolással,
mert ilyen közegben lehet csak igazán rutint szerezni.”

Kőrösi elmondta, hogy valamennyire mérkőzésre, az idegenbeli, és a hazai meccsekre is el akar menni. “Az olaszokat szerintem megfoghatjuk, reális esélyünk lehet idegenben, illetve hazai pályán is a pontszerzésre. Akkor lennék elégedett a csapattal, ha néhány pontot szereznénk, tehát számomra nem a helyezés a legfontosabb. Amúgy szerintem a Liverpool nyeri meg a Bajnokok Ligáját!”

Rengeteg hölgy is rajong a csapatért, fiatalok és idősek egyaránt. Az ifjú korosztályhoz tartozó Dr. Berki Hilda a következőket mondta: „A Loki bejutása a BL-be mérföldkő, nemcsak a csapat, hanem Debrecen történelmében is. Ezen a sikeren felbuzdulva talán egyre több gyerek szereti meg, nemcsak a focit, hanem a sportolást is. 2000 nyarán Olaszországban szurkolhattam végig a rotterdami francia-olasz Eb meccset. Felejthetetlen volt a hangulat, de szerintem nem felülmúlhatatlan, mert most Magyarország, illetve városom csapatának szurkolhatok. Ez az esemény összekovácsolhatja az országot és visszaadhatja az emberek magyar fociba vetett hitét is. A csapatnak kitartást és szép gólokat kívánok.” Mást mi sem kívánhatnánk a csapatnak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik