Élet-Stílus

Ontják a gólokat a Wenger-fiúk – videó

Az utolsó öt helyet az Arsenal, az Olympiakosz, a Stuttgart, a Fiorentina és meglepetésre egy ciprusi klub, ezúttal az APOEL Nicosia szerezte meg a Bajnokok Ligája főtábláján. A csoportkör sorsolását csütörtök koraeste rendezik Monacóban.

Az Arsenalt az elmúlt évekhez hasonlóan ismét temették a szezon előtt, hiszen a keret Adebayor és Kolo Touré eligazolásával meggyengült, ráadásul Nasri és Rosicky sérülés miatt hiányzott a bajnoki rajtnál. Ehhez képest az Ágyúsok parádésan kezdték a Premier League-ben, és a BL-ben is magabiztosan verték a Celtic Glasgow-t. Négy tétmeccsen 15 gólt lőtt Arsene Wenger csapata, ebből hármat szerda este a skótoknak.

A Stuttgart idegenben legyőzte a román Timisoara csapatát, így hazai pályán egy gólnélküli is döntetlen is elég volt a németeknek a főtáblára kerüléshez. Ott azonban nagyon nehéz dolguk lesz, miután csak a harmadik kalapba kerültek.

Az Olympiakosz Pireusz sem erőltette meg magát különösebben, az idegenbeli 2-0-t követően hazai közönsége előtt egy góllal verte a vicces nevű moldovai Sheriff Tiraspolt.

A játéknap legizgalmasabb összecsapásának ígérkezett a Sporting Lisboa firenzei vendégjátéka az első meccs döntetlenje (2-2) után. A mérkőzést jobban kezdték a portugálok, Joao Moutinho szabadrúgásából előnyt szereztek, de a fordulás után a Jovetic egy remekbeszabott lövéssel eldöntötte a párharcot. A Fiorentina negyedik olasz csapatként feljutott a főtáblára.

A nap legnagyobb meglepetését az önfeláldozóan védekező APOEL Nicosia szolgáltatta. A ciprusiak egygólos hátrányt szedtek össze Koppenhágában, de hazai pályán 18 perc után már 2-0-ra vezettek. A dánok gyorsan szépítettek, és idegenben lőtt góllal ismét továbbjutásra álltak. A szünet előtt a ciprusiak megszerezték a döntő találatot, a második félidőben hiába egykapuzott a Kobenhavn, sikerült kihúzni újabb kapott gól nélkül.

bajnokok ligája-selejtezők, a főtábla 32-es mezőnye

Bajnokok ága:
Olympiakosz Pireusz (görög)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-0
Továbbjutott: az Olimpiakosz Pireusz 3-0-ás összesítéssel

APOEL (ciprusi)-FC Köbenhavn (dán) 3-1
Tj.: az APOEL 3-2-es összesítéssel

Nem bajnokok ága:
Arsenal (angol)-Celtic Glasgow (skót) 3-1
Tj.: az Arsenal 5-1-es összesítéssel

VfB Stuttgart (német)-FC Timisoara (román) 0-0
Tj.: a VfB Stuttgart 2-0-ás összesítéssel

Fiorentina (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 1-1
Tj.: a Fiorentina 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

A kiemelési kalapok (sorsolás csütörtök koraeste)
1. kalap: FC Barcelona (címvédő, spanyol), Manchester United (angol), Chelsea (angol), Arsenal (angol), FC Liverpool (angol), AC Milan (olasz), Bayern München (német)
Sevilla (spanyol)

2. kalap: Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz),Olympique Lyon (francia), Internazionale (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), AZ Alkmaar (holland), Glasgow Rangers (skót)

3. kalap: Olympiakosz Pireusz (görög), Olympique Marseille (francia), Dinamo Kijev (ukrán), VfB Stuttgart (német), Fiorentina (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Girondins Bordeaux (francia), Besiktas (török)

4. kalap: DVSC-TEVA, VfL Wolfsburg (német), Rubin Kazany (orosz), Standard Liege (belga), Unirea Urziceni (román), Maccabi Haifa (izraeli), FC Zürich (svájci), APOEL Nicosia (ciprusi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik