Élet-Stílus

Magát búcsúztatta Cseh Tamás

Bár több politikus is eljött Cseh Tamás temetésére, az énekes kérésének megfelelően csak a háttérben, magánemberként kísérték utolsó útjára. A legmeghatóbb pillanatok azok voltak, amikor az énekes felvételről saját magát búcsúztatta egy dallal.

A Farkasréti temetőben Cseh Tamás római katolikus szertartás szerint tartott temetésére 2-3 ezer ember jött el, hogy elbúcsúzzon Cseh Tamástól. A tömegben feltűnt többek közt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Magyar Bálint, egykori oktatási minisztert, Molnár Gyula, Újbuda polgármestere. Az énekes kérésére azonban mindannyian csak a háttérben, magánemberként rótták le tiszteletüket a ravatalnál.

KÉPGALÉRIA! (fotó: Mészáros Gábor)

KÉPGALÉRIA! (fotó: Mészáros Gábor)

A művészvilágból Hobót, Balázs Fecót, Benkő Lászlót, Márta Istvánt, Koltai Lajost és Mucsi Zoltánt látta az FN.hu tudósítója. Rengetegen jöttek el egyszerű rajongók is, akik egy-egy szál virággal tisztelegtek, mint ahogy egykori bakonybéli indiántársai is.

„Szervusz Tamás” – kezdte a beszédet Bereményi Géza, a művész állandó szerzőtársa, aki elmondta, hogy Cseh Tamás még a télen kinézte a sírhelyét, és kérte, hogy szerezzék meg neki. Ismét elárulta, hogy mekkora fájdalom, hogy Cseh Tamással együtt meghalt a sok, még meg nem született dal is.

A búcsúzás legszebb, és legmeghatóbb pillanatai azok voltak, amikor felcsendült egy régi dal, a Megyek az utcán. Az énekes ezzel maga búcsúzott el a világtól:

„És talán lefekszem,
a földön elfekszem,
és azt kell éreznem,
nincs már mit végeznem.

Hát ilyen az utcán, lefelé,
nyitott kabátban, hazafelé,
érezve, hogy minden csak az övé,
aki ezt ígyen rendelé.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik