Élet-Stílus

A Liverpoollal egy csoportban a Loki

Az angol FC Liverpool, a francia Olympique Lyon és az olasz Fiorentina lesz a Debrecen ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben.

Kisorsolták a csoportokat a Bajnokok Ligájában. Ahogy az várható volt, kőkemény ellenfeleket kapott a negyedik kalapból harmadikként kihúzott Debrecen: az E csoportba került a BL-ben hagyományosan jól szereplő Liverpool, a bárkire veszélyes Lyon, és a harmadik kalapból a lehető legnehezebb ellenfél, a Fiorentina mellé.

Tizenöt év után került fel egy magyar csapat a Bajnokok Ligájának főtáblájára, nem csoda, hogy felfokozott érdeklődés övezte a sorsolást Monacóban.

A Liverpoollal egy csoportban a Loki 1

A szervezők mintha csak a magyar szurkolók idegeit tették volna próbára, a vártnál hosszabb ideig elpepecseltek a sorsolással. Az első három kalap kisorsolását követően kialakult két halálcsoport, a C és az F jelű négyes. Ezeket elkerülte Herczeg András csapata, de így is kőkemény ellenfelek várják.

Minden meccs ajándék

“Nem nagyon örülök ennek a csoportnak, hiszen igazából a Liverpoolon kívül nem találkozunk nagy csapattal, ugyanakkor a Lyon és a Fiorentina ellen nincs sok esélyünk – nyilatkozta a Digi Sport televíziós csatornának Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa. – Az esetleges továbbjutás szempontjából jobban örültem volna a H csoportnak, hiszen az Alkmaar és az Olympiakosz ellen lett volna esélyünk, gazdaságilag pedig a C csoport lett volna a legmegfelelőbb számunkra a Milannal és a Real Madriddal.”

Szima az interjúban elmondta: a keretet tovább kívánják erősíteni, a hétfő átigazolási határidő lejárta előtt várhatón három új játékos, egy védő, egy középpályás és egy csatár érkezik a klubhoz, ugyanakkor távozni senki sem fog. A sportvezető hozzátette: a vezetéssel olyan jegyárakat szeretnének majd megállapítani, hogy mindhárom hazai csoportmérkőzésen teltház legyen a Puskás Ferenc Stadionban.

az anfielden kezd a Loki

1. forduló, szeptember 16. szerda:
FC Liverpool (angol) – DVSC-TEVA

2. forduló, szeptember 29., kedd:
DVSC-TEVA – Olympique Lyon (francia)

3. forduló, október 20., kedd:
DVSC-TEVA – Fiorentina (olasz)

4. forduló, november 4., szerda:
Fiorentina – DVSC-TEVA

5. forduló, november 24., kedd:
DVSC-TEVA – FC Liverpool

6. forduló, december 9., szerda:
Olympique Lyon – DVSC-TEVA

Bücs Zsolt, a csapat pályaedzője elégedetten nyilatkozott az MTI-nek: “Nekünk innen már minden meccs ajándék, mindhárom ellenfelünk klasszis csapat. Élmény lesz játszani ellenük. A továbbjutásra nem látok esélyt, de azért megpróbáljuk megcincálni az oroszlánok bajszát.” – fogalmazott.

Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása, ha nem is maximálisan, de azért elégedett a sorsolással: “Azt sajnálom, hogy a Barcelonát nem fogtuk ki, de azért nincs okunk panaszra, hiszen igazán nagy csapatokat rendelt mellénk Fortuna. A liverpooli Anfield Roadra eddig csak nézőként tudtam bejutni, most játékosként leszek ott a világ egyik leghíresebb szentélyében. Máris borsódzik a hátam! A Lyon és a Fiorentina is komoly gárdák, ha hazai pályán partiban tudnánk lenni velük, akkor az csodaszámba menne, de bizonyítottuk már, hogy van bennünk spiritusz.” – mondta.

Az ellenfelek reakciói

“A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz. – reagált a sorsolásra Rafael Benítez, a Liverpool spanyol vezetőedzője. – A Lyonban rengeteg jó futballista van, még ha hét év után idén nem is nyertek bajnokságot. A Fiorentina egy történelmi klub, egy fantasztikus várossal, amikor még Claudio Ranieri volt az edző, eltöltöttem ott egy kis időt. A magyar labdarúgást az MTK-hoz fűződő kapcsoltunk által ismerjük, a Debrecen csak jó csapat lehet, ha bajnokságot nyert.”

A Liverpoollal egy csoportban a Loki 1

“A csoportunk kiegyensúlyozott, annyi bizonyos, hogy a Debrecennél papíron erősebbek vagyunk – mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke. – Lesz két nagyon jó összecsapásunk a Liverpoollal, ezek elsősorban a szurkolóink szempontjából jelentősek. Úgy gondolom, hogy szokásunkhoz hűen továbbjutunk majd a kvartettből.

Két halálcsoport

Az E csoport mellett két másikra is érdemes lesz nagyon odafigyelni. A Milan és a Real Madrid a C jelű négyesbe került. A két európai topcsapat mellett Kaká személye miatt is pikánsnak érkezik a párharc. A brazil aranylabdás idén nyáron igazolt Milánóból Madridba.

A Liverpoollal egy csoportban a Loki 1

Az F csoport is bivalyerős. A címvédő Barcelona vagy éppen az Internazionale erejét felesleges lenne ecsetelni, és a két keleti csapat, a Dinamo Kijev és a sötét ló, az orosz Rubin Kazany is meglepetést okozhat.

Az A jelű négyesből kiemelkedik a Bayern és a Juventus, AB-ben csak az a kérdés, hogy ki jut tovább a Manchester United mellett. A tavalyi elődöntőben elbukó Chelsea verhető ellenfeleket kapott.

Első ránézésre a G csoport tűnik a leggyengébnek, feltehetően ebben a négyesben tudott volna talán leginkább pontot, vagy pontokat megcsípni a Loki. Az utolsó csoportban a nyári átigazolási időszakban kétkulcsemberét elveszítő Arsenalnak nem lehet gondja.

CSoportbeosztás

A csoport: Bayern, Juventus, Bordeaux, Haifa

B csoport: MU, CSZKA, Besiktas, Wolfsburg

C csoport: Milan, Real Madrid, Marseille, Zürich

D csoport: Chelsea, Porto, Atletico, APOEL

E csoport: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen

F csoport: Barcelona, Internazionale, Dinamo Kijev, Rubin Kazany

G csoport: Sevilla, Rangers, Stuttgart, Unirea Urzineci

H csoport: Arsenal, Alkmaar, Olympiakosz, Liege

Ajánlott videó

Olvasói sztorik