Élet-Stílus

Hatályon kívül a stadionbezárások

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság stadionbezárásokkal kapcsolatos döntéseit. A szervezet egyúttal új eljárás lefolytatására utasította a fegyelmi bizottságot, amelynek döntéseit még augusztus 12-i rendkívüli ülésén függesztette fel.

A Soproni Liga július végi nyitánya után óriási vihart kavaró fegyelmi büntetésekről, illetve azok végrehajtásának felfüggesztéséről Kisteleki István, az MLSZ elnöke újra hangsúlyozta: a pályákon rendnek kell lenni, meg kell teremteni ennek elérésének feltételeit, de a zártkapus meccsekről hozott ítéletek nem érték el céljukat, ezért szükséges módosítani a fegyelmi szabályzat idevonatkozó részét.

Erre azonban csak a legközelebbi elnökségi ülésen kerül majd sor, mert addig a fegyelmi, a jogi és az NB I-es bizottságnak teljes összhangban és aprólékos részletességgel ki kell dolgozni az új rendszert, legyen szó a különféle, nemkívánatos jelenségek megítéléséről, vagy azok mérlegelési lehetőségeiről, következményeiről. “Az eddiginél lényegesen árnyaltabbnak kell lenniük a történtek értékelé- sének, s a büntetéseknek is” – mondta az elnök.

A végleges megoldásig, tehát körülbelül egy-másfél hónapra egyébként a fegyelmi szabályzatból kikerültek azok a paragrafusokat, amelyek alapján a szankcionáló testület korábban hozta ítéleteit. Addig, többek között, a korábbinál is következetesebben alkalmazzák majd az UEFA idevonatkozó irányelveit, melyek szerint a lelátói rasszizmust, s egyéb, nem kívánatos jelenségeket elsősorban többszöri, nyomatékos figyelmeztetéssel kell megelőzni, illetve elfojtani.

Szóba került, hogy bár nagyon jól fogynak a belépők a svédek és portugálok elleni vb-selejtezőkre, azért még mindkét találkozóra kaphatók jegyek az IBUSZ-kirendeltségeknél. A Puskás-stadion bővítése, a 6000 új szék felszerelése befejeződött, a műszaki átadásra a jövő hét elején kerül sor.

Az ülésen téma volt a hétvégi fordulóban nagy port kavart Csertői Aurél-Bódog Tamás affér, amely a két szakember között a Szombathelyi Haladás-Videoton FC mérkőzésen játszódott le. A felek kölcsönösen elnézést kértek egymástól, mindketten sajnálatukat fejezték ki a pályára nem illő, sportemberhez méltatlan konfliktusukért, ami miatt viselik tettük fegyelmi következményeit.

A Haladás vezetőedzője a televíziós felvételek alapján dulakodás közben megrúgta a székesfehérváriak másodedzőjét, aki átment ellenfele technika zónájába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik