Élet-Stílus

Kubica: otthon maradnék Badoer helyében

Nagy a tolongás a Ferrarinál a Felipe Massa helyett beugrott tesztpilóta, Luca Badoer nem épp ragyogó szereplése után. Néhány versenyzőtárs szerint az olasznak nincs helye a pályán.

Az Európa Nagydíjon finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után a Ferrari 38 éves tesztpilótája, Luca Badoer teljesítménye. A csapat ugyan a hétvégi Belga Nagydíjon is őt ülteti autóba, de vannak olyan kollégák, akik szerint az olasznak inkább nem kellene versenyeznie.

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda már a bevetése előtt azt mondta Badoerről, hogy nem ér majd többet, mintha őt ültetnék be a Ferrariba, most pedig egészen radikális javaslattal állt elő: “A helyükben én inkább csak egy autót indítanék, így még spórolhatnának is.”

Robert Kubica sem volt valami nagy véleménnyel az olaszról a verseny után: “Ha körönként két-három másodpercet veszítenék, inkább otthon maradnék!”

Badoernek bizonyítania kell Spában (MTI/EPA)

Badoernek bizonyítania kell Spában (MTI/EPA)

A lengyel véleményét visszhangozta Nico Rosberg is: “Két és fél másodperces körönkénti hátrány nonszensz! Én ennyire voltam Montoyától, amikor 17 évesen először ülhettem F1-es autóba” – mondta a német. Rosberg Force Indiá-s honfitársa, Adrian Sutil szerint Badoer veszélyes is lehet: “Ha Spában is ilyen lassú lesz, az már biztonsági kockázat!”

A ferraris szereplését látva a tavaly visszavonult David Coulthard utalt már rá, hogy elvállalná Badoer helyett a feladatot, a volt Super Aguri-versenyző, Anthony Davidson pedig kerek perec bejelentette, hogy munkára jelentkezik Maranellóban.

Most két újabb névvel bővíthetjük a listát, ugyanis Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber, aki jelenleg a Williams-tesztpilóta és GP2-es éllovas Nico Hülkenberg karrierjét egyengeti, az új Schumiként is emlegetett védencét ültetné a vörös autóba. “Nico igazából logikus választás lenne” – mondta a Ferrarinál is jó kapcsolatokkal rendelkező német.

Guroló balesetveszély? (MTI/EPA)

Guroló balesetveszély? (MTI/EPA)

Természetesen a Toro Rossótól nemrég kirúgott Sebastien Bourdais sem maradhat ki a buliból, menedzsere, a korábbi Ferrari-főnök fia és egyben Felipe Massa ügynöke, Nicolas Todt már körbe is szaglászott a csapatnál. “A Ferrarin múlik a dolog. Sajnos van jelentkező bőven. Nicolas tárgyalt rólam a Ferrari vezetőségével, de nem én vagyok a listájuk elején” – nyilatkozta Bourdais egy rádióinterjúban.

A már korábban megszólalt Coulthard egyébként abban is lát logikát, hogy a maranellóiak Badoerrel vagy esetleg a másik tesztelővel, Marc Genével csinálják végig az idényt: “Már a 2010-es szezonra koncentrálnak, az idei év csak tesztelés. Erre a feladatra pedig ki lenne alkalmasabb a hivatalos tesztpilótánál?” – írta a Daily Telegraphban a skót veterán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik