Élet-Stílus

Koeman hosszabbított

Meghosszabbította az MLSZ-szel kötött szerződését Erwin Koeman: a holland edző legalább 2011. október 30-ig irányítja majd a válogatottat.

A szövetségi kapitány szerződése eddig a világbajnoki selejtezősorozat végéig szólt. Erwin Koeman 2008. május elsejétől tölti be posztját.

A megállapodás értelmében az új szerződés az Európa bajnoki selejtezők végéig szól, amennyiben azonban a magyar csapat részvételi jogot szerez a 2012-es kontinensbajnokságra, a kapitány kontraktusát 2012. június 30-ig meghosszabbítják.

“Szeretném megköszönni a szövetség elnökségi tagjainak, hogy ebben a kérdésben egyetértettünk, és úgy döntöttünk, hogy további két évre bizalmat szavazunk a kapitánynak – mondta Kisteleki István, az MLSZ elnöke. – Azt reméljük, hogy a szerződés meghosszabbítása és az ezzel járó stabilitás pozitív hatással lesz a magyar futballra.”

Erwin Koeman mindehhez hozzátette: nemcsak az elért eredmények, hanem a labdarúgó-szövetséggel kialakított megfelelő szakmai kapcsolat miatt is döntött úgy, hogy a továbbiakban is irányítja a magyar válogatottat. “Úgy gondolom, hogy az első perctől kezdve hibátlan az együttműködésünk Kisteleki úrral és az MLSZ-szel, legfőképpen azért, mert mindketten előrelátóan, a jövőbeni célok elérése érdekében dolgozunk” – mondta az 1988-ban játékosként Európa-bajnok holland szakember.

A szakember irányításával mostanáig 12 meccsen 6 alkalommal győzött, továbbá háromszor ért el döntetlent és háromszor kapott ki a nemzeti együttes. A vb-selejtezőkön négy siker mellett egy-egy döntetlen, illetve vereség a mérleg.

Erwin Koeman eddigi legnagyobb sikerét játékosként érte el: a holland nemzeti együttessel 1988-ban Európa-bajnokságot nyert. Emellett részt vett az 1990-es olaszországi világbajnokságon is. Hazája válogatottjában 31 alkalommal szerepelt. Klubszinten bajnoki címet szerzett a belga Mechelennel (1989) és a holland PSV Eindhovennel (1991, 1992). Az FC Groningenben fejezte be játékos-pályafutását 1998-ban. Ezt követően az Eindhoven fiataljaival foglalkozott, majd 2001 októberétől Eric Gerets munkáját segítette az első csapatnál. A 2004/2005-ös idényben az RKC Waalwijket irányította, aztán a Feyenoordhoz került. A rotterdami klubbal 2007 májusában szakított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik