Élet-Stílus

Focilázban ég Debrecen

Már napokkal a meccs előtt focilázban égett Debrecen, a Loki továbbjutásával pedig hatalmas ünneplés vette kezdetét. Mindenki a futballról és a főtáblás esélyekről beszél, a város piros-fehérbe öltözött, sokan mezben, vagy a csapat sáljában mentek dolgozni is.

Pár éve, amikor a Debrecen kiverte a horvát bajnokot; a Hajduk Splitet, a szurkolók egyöntetűen kiabálták: most már jöhet a Manchester United! Jött is és sajnos a cívis csapat akkor nem léphetett tovább az elit ligába. Ám kedden új lehetőséget kapott a csapat: a bolgár bajnok kiütésével ott lehet a DVSC-TEVA a legjobbak között.

Közhely, de igaz, hogy a győzelem szurkolók nélkül lehetetlen. Már napokkal a meccs kezdete előtt óriási volt a készülődés Debrecenben. A drukkerek különvonatot szerveztek (kétezer ember utazott így), tíznél is több buszt indítottak, és rengetegen mentek kocsival is a fővárosba. Sokan viccesen meg is jegyezték, hogy az M3-as autópálya kedd délutánra piros-fehérbe öltözött. Visszafelé hajnalban pedig olyan forgalom volt, mint fényes nappal.

Focilázban ég Debrecen 1

Hazafelé persze a benzinkutasok jártak a legjobban, minden kútnál állt egy-két busz, rengeteg kocsi és persze örömittas szurkolók, akik bőséges vásárolták a folyékony kenyeret. Összesen közel 18 ezren kísérték el a csapatot.

Árnyas Csaba debreceni szurkoló az FN.hu-nak kifejtette: „Nem mindennapi élmény Budapest utcáin énekelni, tiszta szívből bíztatni a csapatot. Hátborzongató érzés volt az is, amikor más csapatok szurkolói velünk együtt buzdították a Lokit! Igazi kupameccs hangulat volt. Míg élek nem felejtem el.”

Sok szurkoló azonban nem tudott elmenni a mérkőzésre (minden jegy elkelt), hogy bíztassa a csapatot, ám ők sem maradtak futballélmény nélkül. Az egyetemi sporttelepen majd’ ezer ember gyűlt össze, hogy együtt, kivetítő előtt ordíthassák: „Hajrá Debrecen!, Sikerült!, Főtábla!, Főtábla!” Mindenki nagyon boldogan, felszabadultan tért haza, persze akadt olyan is, aki továbbünnepelt.

Hajnalra elcsendesült a város, lassan mindenki nyugovóra tért. Az eufórikus érzés azonban nem hűlt ki mára, hiszen sokan még ma is DVSC mezben mentek dolgozni, rengeteg gépkocsi ablakán ott lebeg még a piros-fehér Loki sál, illetve mindenki a továbbjutásról beszél Debrecenben. Arról, hogy milyen nagyszerű érzés most debreceninek lenni, illetve milyen jó az, hogy a csapat végre a Bajnokok Ligájában vitézkedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik