Élet-Stílus

Ismét kikapott a Liverpool – videó

Továbbra is gyengén muzsikál a Liverpool. A tavalyi ezüstérmes hétfőn a vendég Aston Villától kapott ki simán, 3-1-re a Premier League 3. fordulójának záró mérkőzésén.

A legutóbbi 18 bajnokin csupán két győzelmet arató, idén is vereséggel rajtoló Aston Villa verhető ellenfélnek tűnt, ám Martin O’Neill tanítványai a gyengébb kezdés ellenére rácáfoltak a papírformára.

Torres a birminghami védők gyűrűjében (MTI/EPA)

Torres a birminghami védők gyűrűjében (MTI/EPA)

Az első félóra liverpooli támadásai után a vendégek egy öngóllal kerültek előnybe – a sokat kritizált Lucas jóvoltából. Szabadrúgásból Young emelt a tizenhatosra, s a középpályás fejjel megtréfálta kapusát. A félidő végén a Villa újabb rögzített helyzetet értékesített. Shorey szöglete után Davies bújt ki Carragher és Torres között, és Reina kapujába fejelt.

A birminghamiek így kétgólos előnnyel kezdték a második játékrészt, a hazaiak viszont egyre jobban átvették a játék irányítását, s bizony csak az előbb Gerrard, majd Mascherano lövését, illetve Kuyt fejesét is pazarul hárító Friedelen múlt, hogy nem változott az eredmény.

Liverpool-Aston Villa – összefoglaló:

A 72. percben viszont az amerikai kapus is tehetetlen volt. Insua emelt be balról, s a hosszú saroknál érkező Torres visszahozta a házigazdák reményét. Ám csupán három percig. Gerrard ugyanis kissé elhamarkodottan földre vitte Reo-Cokert, s a büntetőt a Reinát az ellenkező sarokba „küldő” Young magabiztosan belőtte.

Az eredmény a későbbiekben sem változott, három forduló után a vörösök három ponttal a tizedik helyen állnak.

Rafa Benitez együttese 2007 decembere óta először szenvedett vereséget hazai pályán, ráadásul már a másodszor kaptak ki ebben a kiírásban, ugyanannyiszor mint a legutóbbiban összesen.

premier league, 3. forduló

Liverpool-Aston Villa 1-3 (0-2)
Anfield Road, 43 667 néző. Vezette: Atkinson
Gól: Torres (72.), illetve Lucas (öngól, 34.), Davies (45.), Young (75., 11-esből)
Liverpool: Reina – Insua, Carragher, Skrtel, Johnson – Mascherano, Lucas (Voronyin, 66.) – Kuyt, Gerrard, Benajun (Babel, 75,) – Torres.
Aston Villa: Friedel – Davies, Cuellar, Shorey, Beye – Sidwell, Petrov, Milner, Young (Heskey, 80.) – Reo-Coker, Agbonlahor.

Az élcsoport:
1. Tottenham 9 pont (9-3), 2. Chelsea 9 (7-2), 3. Arsenal 6 (10-2, 2 mérkőzés), 4. Manchester United 6 (6-1), 5. Manchester City 6 (3-0, 2), …10. Liverpool 3 (6-5), …12. Aston Villa 3 (3-3, 2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik