Élet-Stílus

Győzött a Juventus, kikapott a Roma

A Serie A nyitányán az ezüstérmes Juventus visszafogott játékkal nyert a vendég Chievo ellen, míg a Roma fordulatos mérkőzésen kikapott a Genoától.

A Juventus kevésbé meggyőző játékkal kihasználta a címvédő Inter és a Genovában vereséget szenvedő Roma botlását: a sérülések és eltiltások miatt felforgatott kezdőcsapattal nyitó torinóiak egy góllal legyőzték a Chievót, s így az olasz bajnokság élmezőnyébe léptek.

A találkozó egyetlen gólja az első negyedórában esett. A Serie A-ban bemutatkozó Diego jobboldali szabadrúgása után Iaquinta fejelt a hálóba.

A folytatásban nem született több találat, annak ellenére, hogy Amauri két, míg a másik oldalon – a két együttes tavalyi 3-3-as döntetlenje során triplázó – Pellissier egyenesen három helyzetet is elpuskázott.

Diego gólpasszal mutatkozott be a Serie A-ban (MTI/EPA)

Diego gólpasszal mutatkozott be a Serie A-ban (MTI/EPA)

A genovai Marassi stadionban a négy „új fiút”, Crespót, Zapatert, Ameliát és Morettit bevető Genoa 3-2-re legyőzte a védelem tengelyében szintén egy újoncot, az ex-interes Burdissót és a tapasztalatlan Andreollit bevető Roma ellen.

A gól nélküli első félidő után mindkét csapat próbálkozásait siker koronázta. Előbb Criscito szerzett vezetést a hazaiaknak, ám Taddei és Totti találataival fordítottak a vendégek.

Andreolli hibája után Zapater szabadrúgásból egyenlített, s a hajrára maradt a döntés: a 83. percben a nem sokkal korábban utolsó emberként szabálytalankodó, a kiállítást mégis megúszó Biava a hálóba kotorta Sculli kipattanóját. A Genoa is győzelemmel kezdte a szezont, és több rúgott góljának köszönhetően vezeti a táblázatot.

Palermóban a Napoli játszott jobban, viszont a helyzeteiket jobban kihasználó szicíliaiak Miccoli büntetőjének köszönhetően mindhárom pontot otthon tartották, ellenben a Sampdoria idegenben nyert szintén 2-1-re. A friss szuperkupa-győztes Lazio Rocchi találatával legyűrte az Atalantát, így szintén élbolyos.

serie a, 1. forduló

Catania-Sampdoria 1-2 (1-1)
Gól: Morimoto (38.), illetve Pazzini (9.), Gastaldello (90.)
Kiállítva: Augustyn (78., Catania)

Genoa-Roma 3-2 (0-0)
Gól: Criscito (49.), Zapater (69.), Biava (83.), illetve Taddei (54.), Totti (65.)

Juventus-Chievo 1-0 (1-0)
Gól: Iaquinta (12.)

Lazio-Atalanta 1-0 (1-0)
Gól: Rocchi (22.)

Palermo-Napoli 2-1 (1-0)
Gól: Cavani (44.), Miccoli (75., büntetőből), illetve Hamsik (73.)

Udinese-Parma 2-2 (1-1)
Gól: Di Natale (45., 89., az első 11-esből), illetve Paloschi (42.), Lucarelli (49.)

Livorno-Cagliari 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik