Élet-Stílus

Hozzátartozói állítják: Semenya nő

A berlini atlétikai világbajnokságon női 800 méteren győztes Caster Semenya családja állítja, hogy a dél-afrikaiak új nemzeti büszkesége valóban nő.

Arra reagálva nyilatkozott erről az apja és a nagyanyja, hogy a nemzetközi szövetség (IAAF) információkat kért róla dél-afrikai tagszövetségétől. Semenyával kapcsolatban férfias külseje, s mély hangja miatt felmerült a gyanú, hogy esetleg hermafrodita.

„Ő az én kislányom, és soha nem kételkedtem nőiségében. Ő nő, s ezt akár milliószor is megismételhetem” – idézte a győztes 18 éves futó apját a dél-afrikai The Sowetan című lap.

A családja szerint nő (MTI/EPA)

A családja szerint nő (MTI/EPA)

A nagyi a The Times-nak elmondta, hogy elsőéves testnevelési főiskolás unokáját mindig is kigúnyolták férfias külseje miatt, és azért, mert egyedüli nőként tagja volt a helyi futballcsapatnak.

„Engem ez nem nagyon zavar, mert én tudom, hogy ő nő, én neveltem fel” – közölte a falujában elért 80 éves nagymama.
„Az előfutam után felhívott engem, és azt mondta: ‘azt hiszik, hogy férfi vagyok’. Mit tehetek, ha férfinak vélik, mikor pedig nem az. Isten adta neki ezt a külsőt” – tette hozzá.

A dél-afrikai lapok kiálltak Semenya mellett, akárcsak edzője, Michael Seme, valamint a helyi olimpiai bizottság elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik