Élet-Stílus

Herczeg András: még nem dőlhetünk hátra – videó

A Debrecennek jó esélye van arra, hogy lekopírozza a Fradi 1995-ös bravúrját, hogy második magyar csapatként ott legyen a BL-csoportkörében. A Loki edzője szerint ezért nagyon keményen meg kell dolgozni a Levszki elleni visszavágón.

A Debrecen szenzációs, továbbjutással kecsegtető győzelmet aratott szerda este Szófiában, a bolgár aranyérmes Levszki Szófiával szemben. A siker értékét növeli, hogy a szezonban először a Loki tudta két vállra fektetni a bolgár csapatot, amely szerda estig még gólt sem kapott. A magyar bajnok viszont kétszer is beköszönt. Előbb Bodnár László talált be 30 méterről, majd a szünet után, Cédric Bardon egyenlítését követően Czvitkovics Péter helyezett közelről a hazaiak kapujába.

„Nagyon rossz érzés hazai pályán kikapni, de a visszavágó még hátravan, semmi esetre sem szabad feladnunk” – mondta Ratko Dostanics, a Levszki vezetőedzője. „Bosszantó, hogy egy távoli lövésből kaptuk az első gólt, különösen azért, mert a védőket és a kapust is figyelmeztettem, hogy a DVSC gyakorta próbálkozik átlövéssel. Van néhány sérült a keretben, ezzel együtt a visszavágón jobbak leszünk” – tette hozzá a szakvezető.

Levszki-Debrecen 1-2

Dostaniccsal ellentétben Herczeg András mosolyogva, elégedetten nyilatkozott a szófiai mérkőzés után, de figyelmeztetett arra, hogy még nem dőlt el a továbbjutás.

„Nagyon értékesnek tartom ezt a győzelmet, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy hátra dőlhetünk, mert vár még ránk egy nagyon nehéz visszavágó. Nem az udvariasság mondatja velem: a Levszki jó csapat, és biztos vagyok benne, mindent megtesz majd, hogy a maga javára fordítsa a találkozót. Ahhoz, hogy a továbbjutást ki tudjuk harcolni, nagyon sokat kell tenni majd kedden” – nyilatkozta a klubmenedzser a Debrecen honlapján.

A mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte: „A Levszki az elején próbált ránk jönni, de a játékosok jól megoldották a feladatukat, és a lehető legjobbkor rúgtuk a gólt, ami megfogta egy kicsit a bolgár csapatot. Több ígéretes támadást vezettünk, és akár növelhettük is volna az előnyt, ha berúgjuk a helyzeteinket.
A szünet után voltak kisebb gondok a játékunkban, és a Levszki ezt azonnal ki is használta. Szerencsére gyorsan talpra álltunk, és újabb támadásokat tudtunk vezetni. A bolgárok próbáltak nyomást gyakorolni ránk, de jókor jött a második találatunk.”

GALÉRIA

GALÉRIA

A visszavágóra kedden, a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor. Amennyiben a Loki túljut a Levszkin, úgy egy zsák pénzzel, minimum 7,1 millió euróval (1,9 milliárd forint) számolhat.
Nem mellékesen: a Debrecen lehet a második BL-főtáblás magyar csapat. Ez a bravúr eddig csak a Ferencvárosnak sikerült.

Emlékeztető

Levszki Szófia (bolgár)-Debrecen 1-2 (0-1)
Gól: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)
Szófia, Georgi Aszparuhov Stadion, v.: Duhamel (francia)
Levszki: Petkov – Genev, Topuzakov, Minev, Lúcio – Yovov (Joaozinho 71.), Sarmov, Bardon, Tasevski (Ortega 60.) – Zé Soares, Hristov (Krastovchev 86.)
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Máté (Komlósi 16.), Mészáros, Leandro – Szakály (Dombi 55.), Varga, Kiss, Czvitkovics (Luis Ramos 79.) – Coulibaly, Rudolf

A mérkőzés percről percre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik