Élet-Stílus

Bombameglepetés a Premier League-ben – videó

Az újonc Burnley hatalmas meglepetésre legyőzte a Manchester Unitedet a Premier League 2. fordulójában. A Liverpool és a Tottenham simán nyert.

Az élvonalbeli tagságát a másodosztály rájátszásban kiharcoló Burnley Robbie Blake pazar góljával fektette két vállra a bajnok Manchester Unitedet. A 33 éves csatár kapásból bombázott a bal felső sarokba, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A „vörös ördögök” ugyanis képtelenek voltak kifogni Brian Jensen eszén, a a dán kapus még Michael Carrick tizenegyesét is kivédte.

Burnley-Manchester United 1-0

„Egyértelműen csalódás számunkra ez az eredmény.
Ez bizony nem a mi napunk volt, jóllehet, volt lehetőségünk bőven, a helyzeteink alapján simán nyernünk kellett volna” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakvezetője.

A Burnley csapata – amely 33 év múltán játszott ismét élvonalbeli mérkőzést hazai pályán – 1968. szeptember 14. után először győzte le a Manchestert.

A címvédővel ellentétben a Tottenham és Liverpool hozta a kötelezőt: előbbi a triplázó Jermain Defoe vezetésével 5-1-re győzte le a magyar légiósát, Halmosi Pétert a kispadon jegelő Hullt, utóbbi pedig 4-0-val intézte el a vendég Stoke Cityt.

Liverpool-Stoke 4-0

„Szükségünk volt erre a győzelemre és ezekre a gólokra. Ezzel együtt van még miben javulnunk, és úgy látom, néhány játékosom még nincsen tökéletes állapotban” – mondta a Tottenham elleni botlást sima győzelemmel feledtető Liverpool menedzsere, Rafa Benítez. A spanyol edző elárulta, szeretne még erősíteni: „Keményen dolgozunk azért, hogy minőségi labdarúgót hozzunk a klubhoz. Pénzünk most van elég…”

A szezont a Manchester United elleni vereséggel kezdő Birmingham Jamie McFadden 90. percben szerzett tizenegyes góljával 1-0-ra legyőzte a vendég Portsmouth együttesét.

Premier League, 2. forduló:


Birmingham City-Portsmouth 1-0 (0-0)


Gól: McFadden (90., 11-es)

Burnley-Manchester United 1-0 (1-0)


Gól: Blake (19.)


Hull City-Tottenham Hotspur 1-5 (1-3)


Gól: Hunt (25.), ill. Defoe (10., 45., 90.), Palacios (14.), R. Keane (78.)

Liverpool-Stoke City 4-0 (2-0)


Gól: Torres (5.), Johnson (45.), Kuyt (78.), N,Gog (90.)

Keddi eredmények:

Sunderland-Chelsea 1-3
Wigan Athletic-Wolverhampton Wanderers 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik