Élet-Stílus

Védőt vett a Liverpool

Két belső védőjének sérülése miatt kénytelen megerősíteni keretét az angol csapat. A Vörösök rövid időn belül megállapodtak Szotirisz Kyrgiakosszal, aki már szerdán orvosi vizsgálatra hivatalos Angliában.

Daniel Agger és Martin Skrtel kiesése miatt Rafa Benítez néhány nappal az átigazolási időszak vége előtt megerősítette csapata védelmét. A klub nem túl rózsás anyagi helyzete miatt a viszonylag olcsón megszerezhető görög válogatott védőre, Szotirisz Kyrgiakoszra esett a spanyol mester választása.

Kyrgiakosz (kékben) 46-szoros görög válogatott (MTI/EPA)

Kyrgiakosz (kékben) 46-szoros görög válogatott (MTI/EPA)

A 30 éves játékosnak 2013-ig volt szerződése az AEK Athennal, az angoloknak meg nem erősített hírek szerint 3 millió eurót kellett átutalniuk. A görögök egyelőre nem erősítettlék meg a hírt, viszont a szakvezetés Kyrgiakoszt nem nevezte abba a gárdába, amely csütörtökön Európa Liga-mérkőzést vív a román Vasluijal.

Kyrgiakosz átszerződési tervét saját honlapján tette közzé, leszögezve: döntése, hogy Angliába költözzön, “visszavonhatatlan”. A hírek szerint két éves szerződést kínáltak neki a Vörösök.

A 192 centis hátvéd a skót Glasgow Rangersnél és a német bundesligás Eintracht Frankfurtnál együttesen eltöltött három szezon után tavaly tért vissza Görögországba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik