Élet-Stílus

Cseh és francia győzelem a tájfutó vébén

Kisebb meglepetésre a tavalyi hosszú távú világbajnok, a cseh Dana Brozkova diadalmaskodott a hazai rendezésű tájékozódási világbajnokság középtávú döntőjében Bánkút mellett. A férfiaknál a francia Thierry Gueorgiou megvédte címét, a legjobb hazai versenyzőnek Kovács Ádám bizonyult 26. helyével.

A hölgyeknél az utolsó pillanatokig nem lehetett tudni, hogy a norvég Marianne Andersen képes-e jobb időt produkálni, mint cseh ellenfele, végül 10 másodperc döntött Brozkova javára. A szülési szabadságáról visszatérő 14-szeres világbajnok Simone Niggli lett a 3.

Brozkova lényegében hibátlan futást produkált, Andersennek kisebb hibák becsúsztak, de nagyon gyors volt, a végén folyamatosan csökkentette hátrányát. Niggli elégedett volt a 3. hellyel, de hozzátette, hogy ha a pálya elején nem vét egy nagyobb hibát, jobban is végezhetett volna.

Cseh és francia győzelem a tájfutó vébén 1

A férfiaknál Gueorgiou győzelme annyiban nem meglepetés, hogy a középtáv királyáról, immár 6-szoros világbajnokról van szó. Annyiban viszont igen, hogy az elmúlt évben többször is legyőzték, nem érkezett akkora eséllyel a világbajnokságra, mint korábban. Viszont most újra hibátlanul koncentrálni tudott. A második helyezett Daniel Hubman úgy nyilatkozott, hogy szinte hibátlan futást produkált, de a tavalyi hosszútávú világbajnoknak ez is kevés volt francia vetélytársa ellen. A dobogó harmadik és negyedik fokára is svájci versenyző állhatott fel, így az alpesi ország egyértelműen a váltóverseny legnagyobb esélyesének számít.

A hazai versenyzők közül Kovács Ádám érte el a legjobb eredményt, 26. lett. Hegedüs Zoltán szövetségi kapitány úgy értékelt, hogy 4 versenyző sima döntőbe jutása is siker volt, ugyanakkor a ma mutatott teljesítménynél több van a versenyzőkben. Nem sikerült teljes mértékben összpontosítani, ez pedig a futósebességre is kihatott. A kapitány szerint a csapat értékelte az eredményeket és optimistán tekint a
következő 3 versenyszám elé.

Csütörtökön a sprint selejtezőkre és döntőre kerül sor a Miskolc melletti Csanyikban. A döntőt élőben közvetíti a Sport 1 televízió – ilyenre most először kerül sor a sportág magyarországi történetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik