Élet-Stílus

Berlusconi: fizetési plafont a futballistáknak

Fizetési plafon bevezetését követeli a futballisták számára Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, az AC Milan tulajdonosa, miközben a Bari amerikai kézbe került.

„A bérek nem felelnek meg a realitásnak ezekben a válságtól sújtott időkben. Határokat kellene szabni” – mondta Berlusconi, aki az úgynevezett fizetési plafon bevezetését sürgeti.

Fabio Cannavaro, a Juventus védője megjegyezte, hogy éppen a Milannál keresnek rengeteget a sztárok, miközben sok olasz labdarúgó hónapok óta a pénzére vár. „A fizetések csökkentése önmagában nem oldja meg a problémát. A jegyárakat is mérsékelni kellene” – tette hozzá a világbajnok hátvéd.

A Vladimir Komant is a soraiban tudó Bari amerikai kézbe kerül, miután megkötötték a klub eladásáról szóló előszerződést egy tengerentúli üzletemberrel.

„Ez egy fantasztikus lehetőség. A Bari szurkolói példátlanul hűségesek az egyesülethez, és az új vezetéssel azt reméljük, hogy a Bari az egyik legsikeresebb klub lesz majd Európában” – mondta az élvonalbeli klub honlapján a vevő, Timothy Barton. A végleges szerződéskötés vélhetően október végén történik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik