Élet-Stílus

Talmácsi: nem akarok a mezőny végén motorozni

A brnói versenyt követően, a hétfői napot teszteléssel töltötte a MotoGP-csapatok nagy része. Talmácsi Gábor is dolgozott csapatával a minél jobb beállításokon, de az áttörés elmaradt.

Talmácsi Gábor és csapata, a Scot Racing Team Brnóban maradt a hétvégi Cseh Nagydíjat követően, ahol a magyar világbajnok a sorozatos bukások következtében az utolsó, de pontot érő 13. helyen zárt.

A tesztelésen Talmáék is keresték a jobb beállításokat, a magyar versenyző a délelőtti etapban huszonhat kört teljesített. Az egyik kör során, az első kanyar végén Talma motorjának eleje elment, és Gábor elesett. A Scot Racing Team versenyzőjének nem lett baja, és a motor is megúszta a kicsúszást. A délelőtt folyamán Talmácsi a hétvége során elért idejét teljesítette, 1:59.780 állt a neve mellett.

Talma, mérnökei és Stefano Favaro (Faster)

Talma, mérnökei és Stefano Favaro (Faster)

A déli egyórás kötelező szünetet követően leszakadt az ég. A pilóták sokáig nem merészkedtek ki a bokszból, csak az utolsó órában, délután ötkor kezdtek újra körözni. A kényszerszünet alatt is folyt a munka, a sok egyeztetés meghozta a javulást: Talma összesen ötvennyolc kört tett meg a nap folyamán, és az idején is sikerült javítania.

„A nagy áttörést nem hozta meg a mai teszt, de néhány dolgon sikerült javítanunk. Bízom a csapatomban és magamban is, a rengeteg munkának előbb-utóbb eredménye lesz. Azért jó lenne, ha mindez minél hamarabb összejönne, mert nem azért jöttem a MotoGP kategóriába, hogy a mezőny végén motorozzak.”

brno, teszt

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1:56.171
2. Valentino Rossi (Yamaha) 1:56.622
3. Dani Pedrosa (Honda) 1:56.747

12. Talmácsi 1:59.008

Ajánlott videó

Olvasói sztorik