Élet-Stílus

Francia pilótát ültettek Alonso mellé

A Renault-csapat kedden hivatalosan is bemutatta az Európa Nagydíjtól Nelsinho Piquet helyét átvevő új pilótáját, Romain Grosjeant.

Ugyan eddig is nyílt titok volt, miután biztossá vált, hogy részt vehetnek a hétvégi futamon, már hivatalos: az Európa Nagydíjtól Fernando Alonso csapattársa a svájci-francia Romain Grosjean lesz a Renault-nál. A fiatal pilótával kötött megállapodás a 2009-es szezon végéig szól.

A brazil Piquet-től augusztus 2-án köszöntek el, mert az istállónál elégedetlenek voltak a teljesítményével. A Renault-nál 2008-tól szereplő versenyző 28 futamon 19 pontot szerzett, de az idén egyszer sem sikerült pontszerző helyen célba érnie.

Francia pilótát ültettek Alonso mellé 1

A 23 éves Grosjean 18 éves kora óta vesz részt a francia gyártó utánpótlásprogramjában, 2006-ban megnyerte a francia Formula Renault-sorozatot, 2007-ben az F3 Euroseries bajnoka lett, majd 2008-ban az első GP2 Asia-szériában is diadalmaskodott. A fő GP2-sorozatban a versenyző tavaly két győzelemmel és további négy dobogós helyezéssel a negyedik helyen zárt, az idei bajnokságban pedig szintén két győzelemmel pillanatnyilag a második a pontversenyben.

“Örömmel adunk versenyzési lehetőséget a csapatnál Romainnek. Figyelemre méltó ifjú tehetség, arra számítunk, hogy az idény második felében Fernando mellett bizonyítja majd a képességeit. Ezzel egy időben szeretnénk megköszönni Nelsonnak a velünk töltött idő alatt végzett munkáját, és minden jót kívánunk neki a jövőt illetően” – mondta a csapatfőnök, Flavio Briatore.

„Büszke vagyok, hogy a Renault-csapat nekem adott lehetőséget, hogy a versenyzőjük lehessek. Nagyon várom, hogy az R29-est vezethessem, igyekszem a legjobb eredményt hozni a csapat számára. Megtiszteltetés Fernando csapattársának lenni, különösen motiváló egy kétszeres világbajnok mellett kezdeni a Forma-1-es pályafutásomat” – mondta a hétvégén debütáló Grosjean.

Grosjean tartalékos szerepét a hétvégétől a szintén Renault-kötődésű GP2-es, a brazil Lucas di Grassi veszi át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik