Élet-Stílus

Európa legrettegettebb csatárkettőse a Chelsea-nél

Nicolas Anelka, a Premier League-ben szereplő Chelsea francia támadója szerint Didier Drogbával az oldalán Európa legveszélyesebb csatárkettősét alkothatja.

„Ha igazán összerázódunk, mi lehetünk Európa legrettegettebb csatárkettőse, a Barcelona vagy a Real támadószekciójánál is veszélyesebb duót alkothatunk” – mondta a francia játékos, aki rosszindulatúnak nevezte azokat a korábbi véleményeket, amely szerint nem képes együttműködni Didier Drogbával, és így nem célszerű őt az elefántcsontpartival együtt szerepeltetni.

„Szeretnék gólkirály lenni, de nem bánnám, ha Didier szerezné meg a címet. A Chelsea-nél senki sem az egyéni dicsőségért játszik, a csapat sikere minden felett áll, az a lényeg, hogy a klub az idén trófeákat nyerjen” – tette hozzá Anelka, aki 78 percet töltött a pályán Drogba ékpárjaként a nyitó fordulóban.

Neki nem sikerült kapuba találni, az afrikai társa viszont két pazar góljával eldöntötte a Hull City elleni bajnoki mérkőzést (2-1).

„Fernando Torres és David Villa egyaránt világklasszis csatár, de ha igazán szükséged van egy gólra, nincs jobb és megbízhatóbb támadó Didiernél. Számomra ő a legjobb, soha nem adja fel a harcot, s ezzel a hozzáállással a többiekre is jó hatással van” – bókolt csapattársának Anelka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik