Élet-Stílus

Otthon iskolázták le az Újpestet

A Pápa hatalmas meglepetésre 3-0-ra győzött az Újpest otthonában a labdarúgó Soproni Liga negyedik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén. A találkozót megelőzően a lila-fehérek veretlenek, míg a korábbi újpesti kedvenc, Véber György tanítványai nyeretlenek voltak, ráadásul gólt sem lőttek.

Az első félidőben egyetlen momentumot leszámítva semmi nem történt: az álmosan ücsörgő hazai nézőknek arra kellett „ébredniük”, hogy – egyébként lényegesen esélyesebb – csapatuk vesztésre áll, mivel Bali a 45. percben betalált.

A fordulás után nagyobb sebességbe kapcsoltak az újpestiek, de először Szűcs, majd a kapufa mentette meg a pápai alakulatot a kapott góltól.

Aztán a második játékrész első valamire való pápai akciójából újabb gól született: a Bárányos buktatásáért megítélt büntetőt Farkas értékesítette. A három pont sorsa a 72. percben dőlt el, amikor is Rebryk bombázott védhetetlenül Balajcza kapujába.

Kabát és Farkas párharca (MTI)

Kabát és Farkas párharca (MTI)

A hazai drukkerek annyira elkeseredtek, hogy innentől kezdve minden újpesti játékos labdaérintését füttyszó kísérte, mind e mellett az ultrák a pápaiak vezetőedzőjét, Véber Györgyöt éltették, valamint felcsendült az „inkább zárt kapus” című rigmus is, amellyel arra céloztak a lila-fehér drukkerek, hogy a találkozót eredetileg nézők nélkül rendezték volna meg, ám a labdarúgó-szövetség (MLSZ) felfüggesztette a büntetést…

Soproni Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Lombard FC Pápa 0-3 (0-1)
Gól: Bali (45.), Farkas (63. tizenegyesből), Rebryk (72.)

Korábban:
Videoton FC-Budapest Honvéd 2-0
Ferencváros-Paksi FC 1-1
Kecskeméti TE-ERECO – Vasas 5-1
Győri ETO-Diósgyőri VTK 3-1
MTK Budapest-ZTE FC 1-0
Kaposvári Rákóczi-Nyíregyháza Spartacus 1-1
DVSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik