Élet-Stílus

Hibátlan az MTK és a Videoton

A Videoton és az MTK a negyedik fordulót követően is hibátlan a labdarúgó Soproni Ligában. A Fradi hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal, amelynek gólját éppen egy volt ferencvárosi kedvenc, Lisztes Krisztián szerezte.

A Videoton a nyáron „körüludvarolt” Lothar Matthäusszal sem szerepelhetne jobban, a székesfehérvári együttes Mezey György irányításával ugyanis a negyedik mérkőzését is megnyerte – az aktuális fordulóban Budapest Honvéd volt a „szenvedő fél”.

A Vidi végig fölényben játszott, s akár már az első félidőben eldönthette volna a meccset, de csak egy gólt szerzett, azt is tizenegyesből. A kispestiek a szünet után ugyan aktívabbak voltak, mint azt megelőző negyvenöt percben, ennek ellenére újabb gólt kaptak, és végül tíz emberrel fejezték be a meccset.

A Videoton mellett csak az MTK büszkélkedhet azzal, hogy négyből négy a mérlege.

A kék-fehérek szombaton a Zalaegerszeget győzték le Balogh fejesgóljával, ugyanakkor a győzelemből a büntetőt hárító Szatmári is jelentős részt vállalt.

Az MTK a Zalaegerszeget győzte le szombat este (MTI)

Az MTK a Zalaegerszeget győzte le szombat este (MTI)

„Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, nagy iramú összecsapás volt. Végig érezhető volt, hogy aki először gólt szerez, az meg is nyerheti a találkozót. Örülök, hogy ez nekünk sikerült” – értékelt Garami József, az MTK szakmai igazgatója.

A Győr és a Kecskemét magabiztosan nyert hazai pályán soros ellenfele, a Diósgyőr, illetve a Vasas ellen. A győriek a második félidőben egy perc alatt két gólt szerezve döntötték el a pontok sorsát, később Copa is betalált. Érdekes volt a befejezés, mivel a kiállított Sztevanovics helyett egy mezőnyjátékos őrizte a hajrában a győriek kapuját, és Józsi „pótkapus” tehetetlen volt a becsületgólt jegyző Balajti szabadrúgásával szemben.

A Kecskemét már a negyedik percben megkezdte a gólgyártást a Vasas ellen, és végül négyig jutott. Montvai csereként beállva duplázott, az angyalföldiek egyetlen gólját pedig Remili szerezte a hajrában, aki két mérkőzésen szerzett három góljával igazolta, hogy nagyszerű döntés volt kölcsönvenni őt az Újpesttől.

A Ferencváros nem bírt a vendég Pakssal, jóllehet, Ashmore révén a hazaiak szerezték meg a vezetést a második félidő elején, ám ezután visszavettek a tempóból – és erre aztán rá is fizettek… A Paks átvette a játék irányítását, s a korábbi Üllői úti kedvenc, Lisztes pazar szabadrúgásgóllal egyenlített – 18 méterről varázsolta a labdát a kapu jobb felső sarkába.

„A játékosok 1-0 után valószínűleg elhitték, hogy megvan a mérkőzés. Hatalmas tanulság lesz ez számukra, mert kiderült, hogy az a csapat, amelyik ilyet tesz, az nem tud nyerni” – mondta a lefújás után Bobby Davison, a FTC vezetőedzője.

A Kaposvár és a Nyíregyháza mérkőzésén – amelyen 1-1-gyel szintén megosztoztak a felek a pontokon – összesen 12 lapot, 11 sárgát és egy pirosat osztott ki Bognár játékvezető.

Soproni Liga, 4. forduló:
Kaposvári Rákóczi-Nyíregyháza Spartacus 1-1 (0-1)
Gól: Nikolics (54.), ill. Homma (27.)
Kiállítva: Kiss Z. (85., Nyíregyháza)

Ferencváros-Paks 1-1 (0-0)
Gól: Ashmore (48.), ill. Lisztes (69.)

Győri ETO-Diósgyőri VTK 3-1 (0-0)
Gól: Brnovics (60.), Kink (61.), Copa (76.), ill. Balajti (85.)
Kiállítva: Sztevanovics (83., Győr)

Kecskeméti TE-ERECO – Vasas 5-1 (2-0)
Gól: Csordás (4.), Alempijevic (34.), Yannick (74.), Montvai (77., 86.), illetve Remili (83.)

MTK Hungária FC – Zalaegerszegi TE 1-0 (0-0)
Gól: Balogh (72.)

Videoton FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Gól: Alves (25., 11-esből), Présinger (67.)
Kiállítva: Macko (85., Vasas)

Pénteken játszották:
DVSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 2-1

Vasárnap:
Újpest FC-Lombard FC Pápa, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik