Élet-Stílus

A Chelsea nehezen, az Arsenal kiütéssel nyert – videó

A Chelsea Didier Drogba duplájával győzte le Halmosi Péter csapatát, a Hull Cityt az angol labdarúgó Premier League 2009/2010-es szezonjának nyitányán. Az Arsenal vendégként valósággal kiütötte, 6-1-re győzte le az Evertont.

A bajnokesélyes Chelsea „nyögvenyelős” hazai győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban. A londoni csapatnak hátrányból kellett talpra állnia, miután a nyáron igazolt Stephen Hunt szerencsés góljával a Halmosi Pérer nélkül felálló (a magyar középpályás végig a kispadon ült) Hullt juttatta vezetéshez.

Didier Drogba egy remekbe szabott szabadrúgással válaszolt a 37. percben, 22 méterről lőtt a bal felsőbe. Ezt követően csak helyzetekig jutott Carlo Ancelotti csapata, amely 92. percben csak bevitte a győztes találatot: Drogba az alapvonal közeléből emelte át a Hull kapusát, az egyébként jól védő Boaz Myhillt.

Chelsea-Hull 2-1

A többi magyaros „csapat” győzelemmel debütált az új bajnokságban: a Gera Zoltánt a 88. percig a soraiban tudó Fulham a Portsmouth otthonában győzött, míg a Sunderland Fülöp Márton hibátlan teljesítményének, valamint a klubrekordért szerződtetett Darren Bent találatának köszönhetően szerezte meg a három pontot a Bolton Wanderers vendégeként.

Az újoncok megbotlottak az első lépés során: a Wolverhampton és a Burnley egyaránt kétgólos vereséget szenvedett a West Ham, illetve a Stoke Cityvel szemben. A másodosztályból szintén feljutott Birmingham vasárnap a bajnok Manchester United otthonában debütál.


Blackburn-Manchester City 0-2

A pénzt nyáron két kézzel szóró Manchester City 2-0-ra nyert Blackburn Rovers otthonában. A 25 millió fontért igazolt Emmanuel Adebayornak három perc kellett ahhoz, hogy megszerezze első gólját az új csapatában, majd a találkozó legvégén Stephen Ireland is beköszönt: két védőt és a kapust is megtáncoltatta, mielőtt hanyagul a hálóba passzolt.

A Wigan meglepő, ugyanakkor teljes megérdemelt győzelmet aratott az Aston Villa vendégeként. A kék-fehérek a 31. percben Hugo Rodalleg bombagóljával szereztek vezetést, majd a szünet után Jason Koumas gurított a hálóba Brad Friedel kapus lábai között, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.

Alaposan bekezdett az Arsenal

Az Arsenal fél tucat gólt rámolt be az Everton kapujába. Az „ágyúsok” Denilson nagyszerű, a jobb felső sarkot eltaláló lövésével szereztek vezetést, majd a két középhátvéd, Thomas Vermaelen és William Gallas talált be fejjel.

A negyedik gól egy pazar támadás végén született, a vendégek két „kötényt” is kiosztottak, és Cesc Fabregas is a kapus lábai között találta meg a hálóig vezető utat.

A spanyol játékos később duplázni tudott, végül Eduardo is betalált. Az utolsó szó az Evertoné volt, ettől persze még igaz: ezzel az Arsenallal igenis számolni kell a bajnokságban.








Premier League, 1. forduló:



Chelsea-Hull City 2-1 (1-1)


Gól: Drogba (37., 90.), illetve Hunt (28.)

Aston Villa-Wigan Athletic 0-2 (0-1)


Gól: Rodallega (31.), Koumas (56.)

Blackburn Rovers-Manchester City 0-2 (0-1)


Gól: Adebayor (3.), Ireland (90.)

Bolton Wanderers-Sunderland 0-1 (0-1)


Gól: Bent (5.)

Portsmouth-Fulham 0-1 (0-1)


Gól: Zamora (13.)

Stoke City-Burnley 2-0 (2-0)


Gól: Shawcross (19.), Jordan (33.-öngól)

Wolverhampton Wanderers-West Ham United 0-2 (0-1)


Gól: Noble (22.), Upson (69.)

Everton-Arsenal 1-6 (0-3)
Gól: Saha (90.), ill. Denilson (26.), Vermaelen (37.), Gallas (41.), Fabregas (48., 70.), Eduardo (89.)

Vasárnap:

Manchester United-Birmingham City, 14:30
Tottenham Hotspur-Liverpool, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik