Élet-Stílus

Kézilabda az RTL-en és a SportKlubon

A Magyar Kézilabda Szövetség 5 évre szóló szerződést írt alá a két csatornával a hazánkban zajló kézilabda-mérkőzések közvetítési jogáról.

A hosszú távú megállapodás magában foglalja mind a női, mind a férfi bajnoki mérkőzések, a Magyar Kupa-találkozók, a hazai válogatott-, illetve EHF-kupa-mérkőzések és a szintén itthon sorra kerülő KEK-találkozók sugárzását. Emellett a SportKlub közvetíti augusztus végén a Budapest Bank Szuperkupát is.

„Nagyon örülök, hogy sikerült hosszú távra megállapodni a szövetséggel a kézilabda-mérkőzések közvetítési jogairól. Biztosak vagyunk benne, hogy a kézilabdának és a többi frissen megszerzett sportjognak köszönhetően a SportKlub Magyarországon is a sportcsatornák piacának meghatározó szereplője marad, pozíciói tovább erősödnek” – mondta Ralf Manthey, a SportKlub vezetője.

Bizonyos mérkőzéseket hétvégén az RTL Klubon is figyelemmel kísérhetnek a sportrajongók, mivel a kézilabda növekvő népszerűségében egy országos kereskedelmi televíziónál is hisznek. „Az RTL Klub programkínálatának mindig is alappillérei voltak a színvonalas sportközvetítések. Az egyik legnépszerűbb sportág, a kézilabda megjelenésével tovább színesedik a paletta” – mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

A létrejött együttműködéssel kapcsolatban Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta: „a sportág számára hatalmas lehetőség, hogy egy sikeres sportcsatorna és a piacvezető kereskedelmi csatorna sugározza majd a kézilabda legfontosabb, legrangosabb eseményeit. Egy ország szurkolhat a képernyő előtt kéziseinkért.”

A kézilabda Bajnokok Ligájának meccseit továbbra is a Viasat3 közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik