Élet-Stílus

Erdei az ideiglenes világbajnokkal bokszolna

Erdei Zsolt belement abba, hogy a jövő hét végi, budapesti gálán a Boksz Világszervezet (WBO) ideiglenes világbajnoki titulusáért küzdjenek a felek félnehézsúlyban, de a győztesnek az év végén vele kell megküzdenie a vb-címért.

Ezzel kapcsolatban Erdei július 30-án levelet küldött a Boksz Világszervezetnek, amelyet csütörtökön hozott nyilvánosságra a WBO, és ismertetett a profiboksz.hu internetes szaklap.

„Sajnálatos módon nem vagyok abban a pozícióban, hogy ezt a rangos címet meg tudjam védeni augusztus 22-én, Budapesten, mivel a felkészülési idő túl rövid volt a számomra. Továbbra is türelmetlenül várok arra, hogy egy igazán nagy névvel bokszolhassak, de ez a lehetőség még nem jött el ez idáig.

Erdei eddig 11-szer védte meg címét (MTI)

Erdei eddig 11-szer védte meg címét (MTI)

– Éppen ezért beleegyezem, hogy az augusztus 22-i gálán a WBO ideiglenes félnehézsúlyú címéért szálljanak harcba, azzal a kikötéssel, hogy továbbra is én vagyok az igazi világbajnok, és ennek a mérkőzésnek a győztese kötelezve lesz arra, hogy az év vége előtt megküzdjön velem a világbajnoki címért. Most erre a meccsre készülök, illetve arra, hogy folytathassam sikeres együttműködésem a WBO-val” – írta levelében Erdei Zsolt.

Augusztus 22-én a német Jürgen Brähmer és a lengyel Aleksy Kuziemski lép szorítóba a magyar fővárosban a WBO ideiglenes félnehézsúlyú címéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik