Élet-Stílus

Koeman: reális vereség – videó

A magyar válogatott szövetségi kapitánya csalódottan értékelt a románok elleni vereséget követően. Erwin Koeman szerint kondicionálisan kell fejlődnünk, hogy álmodozhassunk a dél-afrikai vb-ről. A svédek és a portugálok ellen győzelemre fog játszani a csapat.

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya csalódott volt a szeptemberi, sorsdöntő vb-selejtezők előtti utolsó barátságos mérkőzésen, a románoktól elszenvedett szerdai 1-0-s vereség után, de szerinte a kondicionális hiányosságokat jó mentalitással lehet pótolni. Koeman az első félidővel kifejezetten elégedetlen volt, de a másodikban látott biztató dolgokat, azonban szenvedély és agresszivitás nélkül nem lehet jó eredményt elérni.

“Dzsudzsák Balázst eredetileg is csak az első játékrészben szerepeltettem volna, Huszti Szabolcsnak viszont annyira nem ment a futball, hogy jobbnak láttam lecserélni” – nyilatkozta Koeman.

“Ha Dél-Afrikáról álmodozunk, ahol háromnaponta kell játszani, akkor kondicionálisan fejlődnünk kell, vagy a hiányosságainkat a jó mentalitással kell pótolnunk. Juhász Rolandot taktikai okokból küldtem előre, és bár nyertünk fejpárbajokat, jó lett volna, ha értékesítünk legalább egy helyzetet. Nem lesz egyszerű dolgunk a portugálok és a svédek ellen, de mint mindig, most is a győzelemre fogunk játszani.” A szakvezető hozzátette: régen kapott ki utoljára a válogatott, de a vereség reális.

Razvan Lucescu, a román csapat szövetségi kapitánya megköszönte a magyar szövetségnek, hogy létrehozta a februárban meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezett barátságos összecsapást.

“Két különböző félidőt produkáltunk. Az elsőben jól játszottunk, szépen tartottuk a labdát, sikerült kicsit kibillenteni a magyarokat és gólt lőnünk. A második játékrészben már harcoltunk, önfeláldozóan küzdöttünk, ugyanakkor fegyelmezettek voltunk, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést, igaz, ellenfelünk nagyon agresszív volt” – mondta Lucescu.

GALÉRIA

GALÉRIA

A találkozó egyetlen gólját Tiberiu Ghioane szerezte a 42. percben. A magyar válogatott a második félidőben közel állt az egyenlítéshez, de nem sikerült betalálnia.

A magyarok legutóbb 1981. május 13-án tudták legyőzni a románokat, azóta a mostanival együtt öt vereség és két döntetlen a mérlegük, és sorozatban az ötödik meccsen nem rúgtak gólt a románoknak.

Erwin Koeman legénysége szeptember 5-én, világbajnoki selejtezőn fogadja a svédeket, majd négy nappal később a portugálokkal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik