Élet-Stílus

Kapust vett az AC Milan

Két héttel a bajnokság rajtja előtt kapusposzton erősített a milánói együttes. A BL-döntőben is védő olasz válogatott Flavio Roma, az AS Monaco labdarúgócsapatától érkezett az olasz klubhoz.

A megállapodás részleteiről nem nyilatkoztak a felek, csak annyit lehet tudni, hogy a 35 éves játékos egy évre szóló szerződést kötött a milánóiakkal. A háromszoros válogatott kapusnak még egy évre szóló kontraktusa volt a Monacóval.

Roma a Lazióban kezdte pályafutását, majd védett a Chievóban és a Piacenzában is. 2001-ben igazolt a Monacóhoz, ahol 247 alkalommal szerepelt, 2003-ban francia ligakupát nyert, és 2004-ben bejutott a csapattal a Bajnokok Ligája döntőjébe. A legrangosabb európai kupasorozat fináléjában kikaptak a Jose Mourinho által dirigált Portótól.

“Monaco örökké a szívemben marad, mert pályafutásom legfontosabb időszakát töltöttem itt – mondta Roma. – Ambiciózusnak érzem magam, mindent meg fogok tenni azért, hogy sikereket érjek el a Milannal is.”

Kérdéses persze, hogy mennyi lehetőséget kaphat új csapatában a rutinos kapus. Az olasz klub ugyan közleményben bejelentette, hogy szerdán közös megegyezéssel bontott szerződést az Ausztráliában született, horvát származású Zeljko Kalaccsal, de rajta kívül is még három (Christian Abbiati, Dida, Marco Storari) kapusa volt az egyesületnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik