Élet-Stílus

Három magyar egység már döntős

Három magyar egység egyből a hétvégi döntőkbe jutott a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokság csütörtöki nyitónapján, amelyen az 1000 és 500 m-es előfutamok szerepeltek a programban.

A leghosszabb távon egyedül a Sáfrán-testvérek, Mátyás és Mihály kenupárosa tudta magát egyenes ágon kvalifikálni a szombati végjátékra, míg 500-on a női kajaknégyes (Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma) és a Szabó Gabriella, Kozák duó biztosította a helyét a szombati, illetve vasárnapi fináléban.

A csütörtöki előfutamok után a pénteki középfutamban folytathatja szereplését 1000 m-en Kovács és Kucsera Gábor (mindkettő K-1), Vajda Attila (C-1), a Kökény Roland, Gönczy Gábor és a Benedek, Medveczky Erika duó (mindkettő K-2), valamint a Sík Márton vezette kajaknégyes és a kenus kvartett.

500-on a vb-újonc Széles Gábor, Varga Dávid kenupáros, Kovács és Molnár Péter (mindkettő K-1), a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó, illetve Vajda lesz érdekelt a “második fordulóban”.

Az 1000 m-es középfutamokra magyar idő szerint pénteken 14 órától, míg az 500-asokra 19:30 órától kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik