Élet-Stílus

Golfpályán készül Balzsay ellenfele

Augusztus 22-én profi karrierje második világbajnoki címmérkőzésén száll szorítóba Robert Stieglitz, a magdeburgi SES-istálló nagyközépsúlyú bunyósa, aki Balzsay Károly WBO övét igyekszik elhódítani a SYMA-sportcsarnokban megrendezésre kerülő gálán.

Az orosz származású bokszoló két évvel ezelőtt az IBF megüresedett címéért küzdött az általa már korábban kiütött Alejandro Berrio ellen, de a visszavágót csúnyán elbukta a kolumbiai ellen. A 37 profi meccsével igen rutinosnak számító fiatal kihívó szűkszavúan nyilatkozott a jövő heti mérkőzésről.

“Ezúttal végre sikerülnie kell. Tudom, hogy, most meg tudom csinálni. Károly egy nagyon kemény fickó, amit Denis Inkin ellen mutatott az igen meggyőző volt” – mondta Stigelitz, aki nagyon komoly edzésprogramon van túl.

Golfpályán készül Balzsay ellenfele 1

“Robert úgy edzett, mint még sohasem korábban” – mondja edzője, a korábban az Universumnál is megfordult Torsten Schmitz. Stieglitz több, mint 100 menetet kesztyűzött komoly partnerekkel, felkészülése során nemcsak a kondíciójára, hanem a mentális koncentrációra is nagy hangsúlyt fektettek, többek között golffal próbálták a bunyós koncentrációját, pontosságát, nyugodtságát illetve megfontoltságát fejleszteni. Céljuk, hogy ne csak erőből, hanem elsősorban fejben, taktikával verjék meg a világbajnoki címvédőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik