Élet-Stílus

Schumacher hatalmasat bukott

Bár annak idején igyekeztek elbagatellizálni a dolgot, Schumacher menedzsere elárulta, hogy a februári bukás nagyon súlyos volt, még a tíz évvel ezelőtti kettős lábtörésnél is komolyabb. Német szakértők eközben nem zárják ki, hogy mégis visszatérhet a hétszeres világbajnok.

Kéthétnyi izgalom után hétfőn kiderült, hogy Schumacher mégsem ugrik be a Ferrarihoz Felipe Massa helyettesének, ugyanis a nyakproblémái miatt nem alkalmas a versenyzésre.

A hétszeres F1-bajnok menedzsere, Willi Weber a bejelentés kapcsán elárulta, hogy a nyakproblémák okozója, a téli motorbaleset bizony nagyon komoly volt. A német februárban a spanyolországi Cartagenában tesztelte a Holzhauer-csapat Honda superbike-ját, amikor a célegyenes végén megdobta egy bukkanó, és kisodródott az első kanyarban.

Ezért nem tér vissza (vezess.hu)

Ezért nem tér vissza (vezess.hu)

Schumachert kórházba is szállították, de a pilóta másnap már hazautazott, és azt állította, hogy apróság volt a bukás, csak enyhe agyrázkódást kapott. Weber most mást mond: “Michael versenyzői pályafutásának legsúlyosabb balesete volt ez” – állította a német.

Schumacher: csalódott vagyok

„Nagyon-nagyon szomorú és csalódott vagyok, ez életem egyik legnehezebb pillanata” – fogalmazott a hétszeres világbajnok német pilóta. „Szerettem volna segíteni a csapatnak, de a feltételek sajnos nem adottak. Szeretném megköszönni a Ferrarinak, hogy élvezhettem a bizalmukat, és külön köszönet jár a rajongóimnak a támogatásukért.”

Az 1999-es silvestone-i baleset

Csúszik a visszatérés?

Nem szabad elkeseredniük Schumacher rajongóinak az egykori F1-pilóta, Christian Danner szerint: „A téma még nincs lezárva, úgy gondolom, hogy Michael az elkövetkező hetekben is keményen fog edzeni. Elképzelhető, hogy Monzában, a Ferrari hazai versenyén, már nem Luca Badoer, hanem ő ül a volán mögött” – nyilatkozta a német RTL televízió szakértője.

A Massát helyettesítő 38 éves olaszról nincsen túl jó véleménnyel Danner. “Azzal mindenki tisztában van, hogy Badoer nem a megfelelő megoldás” – mondta a szakértő, akinek a szavait a statisztika is alátámasztja. Badoer 48 versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben, de egyetlenegy pontot sem szerzett, és ezzel ő tartja a negatív rekordot.

Dannerhez hasonlóan Hans-Joachim Stuck sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Schumacher ismét a Ferrariba ül. „Ha teljesen felépül, akkor akár jövőre övé lehet az egyik autó” – nyilatkozta az egykori F1-pilóta.

schumacher segít

Luca Badoer, a Ferrari tesztpilótája elárulta, hogy a hétszeres világbajnok biztosította őt támogatásáról miután kiderült: az olasz versenyző helyettesíti majd Felipe Massát az Európa Nagydíjon. “Barátként és szurkolóként is nagyon sajnálom, hogy nem ülhet be az autóba, mert tudom, mennyire készült a visszatérésére. Ezzel együtt nagyon boldog vagyok, hogy megkapom a lehetőséget, mert gyermekkorom óta arról álmodtam, hogy egyszer majd egy Ferrarit vezethetek” – mondta 38 esztendős pilóta, aki az idén bevezetett teszttilalom miatt még nem kormányozhatta az istálló 2009-es modelljét.

—-Schumi nem tér vissza – nemzetközi sajtóvisszhang—-

A nemzetközi sajtó szomorúan, de megértően tálalta Michael Schumacher keddi bejelentését, mely szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok korábbi nyaksérülése miatt nem tudja helyettesíteni a Ferrarinál a mogyoródi időmérőn fejsérülést szenvedett Felipe Massát.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Schumi – azért köszönjük! Bátor volt feladni, nemet mondani, ami bölcsességről és belátásról tanúskodik. Rálépett a fékre, érett döntést hozott, talán nem akarta kihívni a sorsot maga ellen. Megadta magát, szertefoszlott egy álom. Valenciában egy olasz ül majd a Ferrariba, ez a most az egyetlen jó hír ebben az örömtelen szezonban.”

Tuttosport: “Schumi feladta – egyelőre. Monza tovább reménykedik.”

Corriere dello Sport: “Schumi nem vezet! A motorbaleset nyomai még nem múltak el, a nyaka nem bírja a terhelést.”

Corriere della Sera: “Nincs mit tenni: a nagy visszatérés elmarad. Ez volt a végső bizonyíték arra, hogy Schumi is csak ember.”

La Repubblica: “Schumi kapitulált, végzetes volt a motorbaleset. Most Luca Badoer van soron, a pilóta az árnyékból. A Ferrari elszalasztotta az utolsó esélyt egy felejthető évben.”

Anglia

The Sun: “A sérülés KO-t jelentett a visszatérésnek.”

The Times: “A felesége aggodalma és az őt nyolc éve kísérő orvos tanácsa véget vetett az álomnak.”

Daily Mail: “A legendás versenyző lemondta a mesés visszatérést.”

The Independent: “Sokak bánatára elmarad az F1 legnagyobb visszatérése Niki Lauda óta.”

Spanyolország

El País: “Ezzel a padlófékkel Schumacher általános csalódást keltett.”

El Mundo: “Valencia nem láthatja a császárt.”

El Periódico: “Schumacher alighanem elsiette a visszatérést, kissé kimértebben kellett volna kezelnie a dolgot.”

As: “A közönséget az orránál fogva vezették. Schumachernek előbb kellett volna elvégeznie az egészségügyi tesztet, és csak utána bejelenteni a visszatérést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik