Élet-Stílus

Olaszország: elég a mihaszna légiósokból!

Olasz profi labdarúgókat tömörítő szervezet korlátozná a légiósok számát az itáliai bajnokságban - erről az AIC vezetője beszélt a La Gazzetta dello Sportnak.

Az olasz profi játékosokat tömörítő szervezet szerint korlátozni kellene a légiósok számát, hogy a helyi tehetségek nagyobb szerephez, több játéklehetőséghez jussanak – erről az AIC vezetője beszélt a La Gazzetta dello Sport című lapnak.

„Régóta semmirekellő külföldiek árasztják el a bajnokságunkat, ezzel a klubokat túlzott költekezésre kényszerítették, ráadásul elveszik a helyet a tehetséges olasz fiataloktól, akik többnyire jobbak, mint a légiósok” – jelentette ki Sergio Campana.

Hozzátette: „Javasolni fogom a légiósok számának korlátozását, az Európai Unió tagországaiból, illetve az azon kívülről érkező futballisták esetében egyaránt. Nekünk vissza kell mennünk a múltba, amikor is egyértelmű szabályokhoz volt kötve a külföldi játékosok szerepeltetése.”

Csakhogy manapság az Európa Unióban ezt nem olyan egyszerű véghezvinni, az Európai Bizottság a Nemzetközi Labdarúgó- szövetség (FIFA) úgynevezett 6+5-ös (hat hazai plusz öt külföldi) szabályának bevezetéséhez sem járult hozzá.

Az EB művelődési, szakoktatási és ifjúságügyi főbiztosa, Jan Fige májusban így indokolt: „Egy illegális rendszerrel nem tudunk egyetérteni, ezt nem lehet alkalmazni az Európai Unióban.”

Ehhez hozzátette: amennyiben mégis bevezetik a törvényt, bármely profi labdarúgó jó eséllyel fordulhat bírósághoz, ha úgy érzi, hogy igazságtalan bánásmódban részesül klubjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik