Élet-Stílus

Jön a Facebook Lite

Új szolgáltatását teszteli a Facebook. A közösségi oldalt úgy akarják átalakítani, hogy mobil internettel és lassabb internet kapcsolattal is tökéletesen lehessen használni.

A Facebook Lite tulajdonképpen a Facebook “instant” változata, ami elsősorban az olyan országokat célozza meg ahol a sávszélesség korlátozott – írja a BBC.

A fejlődő országokban a mobiltelefonok jelentik az internet fejlődésének a kulcsát. A Facebook „lebutított” változata tökéletesen fut ezeken a készülékeken, a cég emiatt is terjeszti ki szolgáltatását a hordozható készülékek piacára.

A ’Lite’ verzióban is lesz lehetőségünk ismerősöket keresni, fotókat és adatlapokat nézegetni.

A társaság közleménye szerint elsősorban olyan országokban akarják meghonosítani a Facebook Lite-ot, ahol láthatóan sok új felhasználó érdeklődik a Facebook iránt, de az első alkalmakkor inkább a szolgáltatás egyszerűbb funkciót vennék igénybe. Az oldalt jelenleg csak Indiában tesztelik, de a tervek szerint hamarosan Kínában és Oroszországban is elérhető lesz.

A Facebook állítása szerint több mint 250 millió aktív felhasználójuk van, bár ezeknek több mint 72 százaléka Európából és Észak-Amerikából internetezik, ahol a szélessávú internet kapcsolat mindennapos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik