Élet-Stílus

Észtveréssel élen a kosarasok

A magyar férfi kosárlabda-válogatott nagyszerű hajrával legyőzte kedden az észt csapatot Szolnokon az európai osztályozó harmadik fordulójában. Mészáros Lajos csapata félidőben vezeti a csoportját.

Az elmúlt héten az ukránokat legyőző, majd Csehországban vereséget szenvedett magyarok Horváth Zoltán triplájával jól elkapták a rajtot, ám a tabellán ugyancsak három pontnál tartó észt gárda a palánk alóli találatokkal tartotta magát.

A zsúfolásig telt tiszaligeti csarnok közönsége a második negyedben a kapitány Németh István hármasánál ugrott ismét talpra, amellyel a házigazdák hat pontra megléptek, nemsokára pedig tíz lett a különbség (34-24). Néhány kihagyott helyzet és büntető miatt a félidőben mégis 36-32-t mutatott az eredményjelző.

Észtveréssel élen a kosarasok 1

Nagyszünet után tovább akadozott Mészáros Lajos együttesénél a gépezet, így a lendületbe jövő – és rengeteg lepattanót szedő – baltiak átvették a vezetést, majd hét ponttal elhúztak (45-52). Fodor Márton triplája és Kámán Tamás duplája visszahozta a reményt, 30 perc elteltével 52-55 volt az állás. A hazai gárda a 35. percben került ismét előnybe (60-59), majd egy 14-0-ás rohamot mutatott be, amellyel eldöntötte a találkozót.

A magyar válogatott tavaly szeptemberben lezárult Európa-bajnoki selejtezősorozatban az A csoport utolsó helyén végzett, ezért kényszerül arra, hogy az ukránokkal, a csehekkel és az észtekkel oda-visszavágó alapon osztályozót játsszon az A divízióban maradásért. A kvartett győztese és másodikja benn marad, míg a harmadik és negyedik kiesik a B osztályba.

Mészáros Lajos szakmai igazgató: “Fantasztikus akaratereje volt ma a csapatnak, a csodálatos közönség pedig minden nehézségen átsegítette a fiúkat. Nagyon fontos győzelem volt, dolgozunk tovább.”

férfi osztályozó, 3. mérkőzés

Magyarország-Észtország 75-64
Legjobb magyar dobók: Lóránt 18, Fodor 16, Horváth 10, Körtélyesi 9

További eredmény:
Csehország-Ukrajna 71-64

A csoport állása:
1. Magyarország 5 pont (231-202)
2. Csehország 5 (207-198)
3. Észtország 4 (197-211)
4. Ukrajna 4 (202-226)

A további program
Augusztus 14., Kijev:
Ukrajna-Magyarország 18 ó

Augusztus 17., Szolnok:
Magyarország-Csehország 18 ó

Augusztus 20., Tallinn:
Észtország-Magyarország 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik