Élet-Stílus

Magyarország-Románia percről percre

A magyar válogatott egy-egy rövid periódust leszámítva gyengén futballozott a románok ellen, akik egy gyönyörű góllal megnyerték a Marian Cozma emlékmeccset. A svédek és a portugálok ellen többre lesz szükség.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország-Románia 0-1 (0-1, 0-0)
Puskás Ferenc Stadion, Vezeti: Vladimir Vnuk (szlovák)
Gól: Ghioane (42.)
Magyarország: Babos – Bodor (Vadócz 83.), Juhász, Gyepes (Fehér 73.), Vanczák – Halmosi, Dárdai (Tóth 76.), Hajnal – Huszti (Gera 46.), Dzsudzsák (Rudolf 46.) – Torghelle (Priskin 78.)
Románia: Coman – Dananae (Maftei 39.), Nesu, Chivu, Radoi (Goian 59.) – Ghioane, Mara (Roman 74.), Danciulescu (Surdu 46.), Apostol – Micu (Codrea 59.), Marica

93. perc: Vége a meccsnek. Nincs vége a románok elleni rossz sorozatnak. Öt meccse még csak gólt sem lőttünk a keleti szomszédnak.

92. perc: Fehér kis híján öngólt fejelt, a szögletet elbénázták a románok.

Juhász már csatárt játszik, egyelőre nem sok sikerrel. A románok ügyesen bekkelnek. Újabb magyar lap könyöklésért.

90. perc: Szabadrúgás 30 méterről, a lecsorgó labdára gyorsabban mozdultak rá a román védők. Három percet hosszabbít a játékvezető.

88. perc: Saját védőjével ütközik a román kapus, mind a ketten fetrengenek. Juhász reklamál, meg is kapja a lapját.

A lehető legrosszabbkor nem tudunk labdát szerezni. A románok természetesen húzzák az időt, de mi se csinálnánk másként.

85. perc: Fehér is besárgult, miután visszarántotta a kilépő román szélsőt.

84. perc: Roman kapta a meccs első sárgáját egy taktikai szabálytalanságért.

83. perc: Nincs vége a cserélgetésnek: Bodor le, Vadócz be.

81. perc: Hajnaaaaal! Centikkel ment mellé a dortmundi középpályás bombája. Most a román kapitány cserélget: Chivút Constantin váltotta.

80. perc: Fehér úgy ívelt középre, hogy még véletlenül sem nézett fel, senki nem érkezett a labdájára. Rudolf is vaktában adott be. Chivúéknak ez nem okozhat problémát.

78. perc: Torghelle is pihenhet, a helyén Priskin.

76. perc: Koeman lehívta Dárdait, Tóth kapott negyedórát.

73. perc: Gera gyönyörűen elfektette emberét, Hajnalhoz passzolt, de a lövésbe beledobta magát Chivu. Gyepes helyére közben Fehér Csaba érkezett. A románok is cseréltek.


Magyarország-Románia percről percre 1


71. perc:
Torghelle lőtt el a védője mellett, nem találta el a kaput.

Továbbra is fölényben a magyarok, a vendégek csak a védekezésre figyelnek. Sajnos az átalakított középpályánk változatlanul gyenge, helyzetek leginkább rögzített helyzetből adódnak.

68. perc: Juhász ezúttal fejjel veszélyeztetett egy szögletet követően. Vetődött a román kapus, de jócskán mellément.

66. perc: Ígéretes helyről magyar szabadrúgás, Hajnal érthetetlen módon laposan lőtte, bele a sorfalba.

63. perc: Juhász maradt egyedül a román tizenhatos előterében. A Bayern kiszemeltje remekül leszorította lövését, centikkel ment csak a bal felső mellé.

barátságos meccsek

Észtország-Brazília 0-1
Dél-afrikai Köztársaság – Szerbia 1-3
Albánia-Ciprus 6-1
Oroszország-Argentína 2-3
Örményország-Moldova 1-4
Csehország-Belgium 3-1
Koreai Köztársaság-Paraguay 1-0
Szingapúr-Kína 1-1

59. perc: Kettőscsere a románoknál. Goian és Codrea a pályán.

Hatott a fejmosás, agresszívan kezdte a második félidőt a Koeman-csapat. Letámadjuk a románokat, akiket szemmel láthatóan meg lehet hátul zavarni.

54. perc: Hajnal megcsinálta nehezét, lecselezte Chivút a tizenhatoson belül, de a beadása pontatlan volt, Torghelle nem találta el jól fejjel a labdát.

Magyarország-Románia percről percre 1

53. perc: Gera először villant. Nyomás alatt a román védelem, sorozatban szerezzük a labdákat. A Fulham légiósa kapásból kapura küldött egy ide-oda pattogó labdát – egy méterrel mellécsorgott.

51. perc: Rudolf volt erőszakos, labdát szerzett, meghúzta a bal szélen, de a védők szögletre mentettek. Gyepes Gábor fejese erőtlen volt.

49. perc: Ghioane a legveszélyesebb román: ezúttal szerencsére pontatlanul célzott külsővel.

A román szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. Rendfenntartók a vendégszektorban.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Gera és Rudolf a pályán, Dzsudzsák és Huszti helyén. A románok is cseréltek egyet.

A svédek és a portugálok ellen sokkal jobb játékra lesz szükség. Halovány, amit idáig a Koeman-csapat mutat, egyetlen komoly helyzetünk volt, az is inkább a véletlennek köszönhető. A középpályánk nagyon gyenge, Hajnal, Halmosi és Huszti tudása töredékét nyújtja, Dzsudzsák legalább próbálkozik. A második félidőre jó pár csere várható.

45+2. perc: Marica a falba lőtte a szabadrúgást, a bíró pedig lefújta az első félidőt.

45+1. perc: Huszti szabálytalankodott a tizenhatos előterében.

45. perc: Két perc lesz a ráadás.

42. perc: Ghioane góljával vezetnek a vendégek. Vanczák borzasztóan fejelt ki egy középre ívelt labdát, a román középpályás levette, megnézte, majd kilőtte a hosszú sarkot. (0-1)

41. perc: Huszti kapott hosszú indítást, a Zenit középpályásának lövésébe belevetődött egy román védő.

39. perc: Maftei érkezett Dananae helyére. Chivu marad.

Magyarország-Románia percről percre 1

35. perc: Az Internazionale védője, Chivu kapott egy nagyot a sarkára. Pillanatokkal később Dananae is lesérült.

33. perc: Gera melegít az oldalvonal mellett, nyilván nem túl elégedett Koeman az eddig látottakkal.

30. perc: Huszti beadása megpattant egy védőn, a román kapus a helyén volt, és kiütötte a léc alól a labdát. A szögletből semmi nem lett.

Sok a hiba, a portugálok és a svédek ellen sokkal jobb játékra lesz szükség. A középpályánk nagyon gyenge, Dárdai, Huszti és Hajnal alig ad használható labdát, Torghelle vergődik a védők között. Sajnos a védelem sem tűnik túl stabilnak.

24. perc: Szép összjáték a bal szélen, sajnos Dzsudzsák beadása laposan érkezett, a román védők simán tisztáztak.

21. perc: Szöglet, Juhász-fejes és kapufa, de a bíró már közbesípolt.

20. perc: Magyar szabadrúgás a jobb szélről. Huszti ívelte középre, senki nem ért bele, a román kapus csak az utolsó pillanatban eszmélt, ujjheggyel kitolta a labdát.

Kisebb szabálytalanságok, bedobások a középpályán. Egyelőre csalódást okoztak a csapatok. Komoly helyzet továbbra sincsen.

15. perc: Dárdai bikázta 18 méterről a lelátóra a labdát – az első lövés a meccsen.

13. perc: Halmosi is a Torghelle-módszerrel próbált labdát szerezni.

Sok a pontatlanság, a védelem mindkét oldalon hajmeresztő hibákkal játszik. Szerencsére egyik csapat sem állt be. Torghelle megint tarolt.

9. perc: Dzsudzsák védekezik a magyar alapvonalnál.

7. perc: Veszélyes román kontra, mentettek védők. A szögletet Vanczák fejelte ki.

Dzsudzsák szokásához híven nagyon aktív az első percekben, reméljük kitart a lendület. A vendégek fegyelmezetten védekeznek, nálunk van többet a labda.

3. perc: Torghelle a maga esetlen módján átverekedte magát a védőkön. Szabadrúgás kifelé.

2. perc: Első helyzetecske, Marica fordult le a tizenhatos előtt emberéről, de a lövése elhalt a védelemben.

1. perc: A románok kezdték a meccset.

Pillanatok múlva kezdődik a felkészülési mérkőzés. Mind a románok, mind a mieinkre komoly vb-selejtező vár a közeljövőben. A vendégeknek már nincs esélyük, a kapitány Razvan Lucescu új csapatot épít.

Sportszerűen viselkedik mint a két szurkolótábor. Következnek a himnuszok.

Érkeznek a csapatok, Cozma édesapja is a pályán. Egy perces néma csenddel emlékeznek meg a Veszprém román beállósáról.

Kiemelt figyelem

Egy órával a magyar-román barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés előtt több száz szurkoló foglalta el a helyét a Puskás Ferenc Stadionban, a környéken pedig érződik, hogy a szervezők fokozottan ügyelnek a rendre.

A létesítmény körül rengeteg rendőr teljesít szolgálatot, a szurkolók pedig egyelőre békésen ülnek a helyükön, s úgy tűnik, betartják a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kérését és a nemzeti zászlón kívül semmit nem hoztak magukkal, legalábbis egyelőre nincs semmilyen transzparens a lelátókon.

A Puskás Ferenc Stadionban látható, hogy a biztonsági erők külön hangsúlyt fektetnek a válogatott mérkőzésre járó ultrák törzshelyéül szolgáló, a maratoni kapu mellett lévő szektorok őrzésére, hiszen ezen sorok között szorosan egymás mellett állnak a “legkeményebb őrző-védők”.

Az MLSZ is beszáll

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félmillió forinttal támogatja a Veszprémben tervezett, a februárban meggyilkolt Marian Cozma-emlékhely megépítését. Ezt Kisteleki István, az MLSZ elnöke jelentette be azon a szerdai díszebéden, amelyen részt vett – többek között – az elhunyt román kézilabdázó édesapja, Petre Cozma is. A gyászoló apa hangsúlyozta, rendkívül hálás azért, hogy Magyarországon őszinte kegyelettel emlékeznek a fiára, s érzi a felé áradó szeretetet.

Titkolózott a kapitány

Koeman szokásához híven az utolsó pillanatban hirdette csak ki a kezdőcsapatát. Az ismét kerettag Király Gábor nem került a kapuba, Babos a kezdő.

A szervezők 10 perccel a kezdás előtt egy rövid programmal emlékeznek meg a februárban meggyilkolt Marian Cozmáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik