Élet-Stílus

Clijsters és Nadal sikeres visszatérése

Két korábbi világelső, a belga Kim Clijsters és a spanyol Rafael Nadal is győzelemmel tért vissza a Cincinnatiben, illetve a Montrealban zajló tenisztornán.

A belga Kim Clijsters 2007 májusában vonult vissza, tavaly februárban szült, most pedig a kilenc napja a stanfordi döntőben az amerikai Venus Williamset verő francia Marion Bartolit győzte le két szettben a Cincinnatiben zajló torna első fordulójában.

Clijsters régi önmagát idézően kezdett, 4:0-ra elhúzott úgy, hogy az első 15 pontból 12 az övé volt, és fogadóként nullára nyerte a második játékot.

Clijstersszel ismét számolni kell (MTI/EPA)

Clijstersszel ismét számolni kell (MTI/EPA)

Később Bartoli összeszedte magát, zsinórban „hozott” négy gémet, de ellenfele is tudott újítani, Clisters végül 6:4-gyel került előnybe. Az első szettben 14 nyerő ütése volt, míg a franciának kettő. A folytatásban Bartolinak hét bréklabdája is volt, de valamennyit elpuskázta, ellenben Clijsters az egyetlen ilyen lehetőségét kihasználta, s ez is elég is volt a győzelemhez.

„Nagyszerűen kezdtem, a játékommal még saját magamat is sikerült meglepnem. Jól mozogtam, persze lehet, sőt kell is javulni” – mondta a mérkőzést követően a belga klasszis.

Rafael Nadal párosban továbbjutott Montrealban (MTI/EPA)

Rafael Nadal párosban továbbjutott Montrealban (MTI/EPA)

Hozzá hasonlóan egy másik korábbi világelső, Rafael Nadal is győztes meccsen tért vissza a több mint két hónapos kényszerpihenőjéből: spanyol teniszező segédedzőjével, Francisco Roiggal párosban nyert 7:5, 6:4-re a Novak Djokovics, Dusan Vemics szerb kettős ellen a montreali férfi tenisztornán.

„Öröm volt visszatérni, ráadásul nagyon mókás Franciscóval párost játszani. A győzelem az győzelem, úgyhogy boldog vagyok, és már alig várom a szerdát, amikor egyesben is pályára léphetek” – nyilatkozta a mallorcai játékos, aki címvédőként honfitársa, David Ferrer vagy a szerb Viktor Troicki ellen kezd.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik