Élet-Stílus

Benítez: nem Ronaldo a világ legjobbja

Rafa Benítez kiváló játékosnak tartja a Real Madrid új sztárját, Cristiano Ronaldót, de nem hiszi, hogy a 94 millió euróért megvásárolt portugál a világ legjobbja.

Korábban a Real Madrid utánpótláscsapatait irányító, jelenleg a Liverpoolnál dolgozó Rafa Benítez az AS című spanyol lapnak nyilatkozott a királyi klub egyik új szerzeményéről, a Manchester Unitedtől 94 millió euróért megvásárolt Cristiano Ronaldóról.

Az aranylabdás támadó nyáron igazolt Madridba (MTI/EPA)

Az aranylabdás támadó nyáron igazolt Madridba (MTI/EPA)

„Ronaldo kiváló játékos, ámbátor azt nem állítanám, hogy ő a világ legprímább labdarúgója. Kaká, Lionel Messi és Wayne Rooney szintén ott van a legjobbak között, és a csapatomban is akad két olyan futballista, aki a szűken vett elithez tartozik: Steven Gerrard és Fernando Torres” – nyilatkozta Benítez.

A Liverpool edzője szerint Gerrard és Torres tökéletesen kiegészíti egymást, s olyan párost alkotnak a „vörösöknél”, mint korábban a John Toshack és Kevin Keegan, Kenny Dalglish és Ian Rush, vagy éppen az utolsó bajnoki cím megszerzésében főszerepet játszott John Barnes, Peter Beardsley duó.

Benítez megjegyezte: „jobban szeretem a csapatjátékra helyezni a hangsúlyt, de igaz, hogy néha egy-egy játékos nyeri meg a meccseket, és a nagy futballisták képesek fontos mérkőzéseket eldönteni.”

Kétségtelen, hogy Cristiano Ronaldo is közéjük tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik