Élet-Stílus

Veszélyben Schumi visszatérése

Egyre bizonytalanabb Michael Schumacher visszatérése a Forma-1-be. A német még februárban szenvedett súlyos motorbalesetet, nem biztos, hogy a nyaka bírná a terhelést. A hétszeres világbajnok pótolná Valenciában (augusztus 23.), és feltehetően a szezon hátralévő részében a sérült Felipe Massát.

Csak akkor térhet vissza a Forma-1-be a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, ha orvosai engedélyezik számára a versenyzést, és azt állapítják meg, hogy nyaksérülése teljesen meggyógyult. A német pilóta februárban egy motorversenyen bukott, kérdéses, hogy az F1-es terhelést bírja-e a nyaka.

A februári baleset körülményeiről és következményeiről nagyon keveset tudni, Schumacher hallgat, német lapjelentések szerint nem kizárt, hogy nyakcsigolyáját törte. “Súlyos baleset volt, de semmi okunk nincsen, hogy a nyilvánosságot tájékoztassuk a részletekről” – nyilatkozta vasárnap Sabine Kehm, a német szóvivője a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitungnak.

A hétvégén gokartozott Schumi (MTI/EPA)

A hétvégén gokartozott Schumi (MTI/EPA)

Schumacher menedzsere szerint még a héten eldől, hogy ott lesz-e a valenciai rajtrácson. A hétszeres világbajnok mindenáron szeretne újra versenyezni, de honlapján néhány napja bevallotta, hogy a terhelés hatására szúrást érzett a nyakában: “Csak akkor indulok a futamon, ha teljesen egészségesnek találnak a szakemberek.”

Hetekkel a februári esetet követően Schumacher úgy nyilatkozott, hogy nincs olyan állapotban, hogy autóba üljön. Áprilisra sem sokat javult a helyzet, le is kellett mondania egy motorversenyt. Internetes naplójában akkor azt írta, hogy biciklizhet, de a motorozás szóba sem jöhet.

Menedzsere mindenesetre bízik abban, hogy az orvosok engedélyezik Schumi indulását az augusztus 23-ai futamon. Visszatérésével anyagilag nagyon jól járna Willi Weber is, aki a hétszeres világbajnok bevételeiből 20 százalékban részesül.

“Természetesen szeretnénk kihasználni a Schumi-mániát. Visszavonulása óta alig fogytak az ajándéktárgyak” – mondta Weber, aki ezúttal óvatosabb, mint 1997-ben, amikor jó előre legyárttatta a világbajnoki pólókat és sapkákat. Az utolsó futamon Jacques Villeneuve-vel szemben elbukta a címet Schumi, ami Webernek egymillió eurójába került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik