Élet-Stílus

Sportszerű szurkolást kér az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyílt levélben sportszerű szurkolásra kéri a drukkereket a szerdán esedékes Románia elleni barátságos mérkőzésen.

Az MLSZ nyílt levelében arra kéri a drukkereket, hogy a február 8-án meggyilkolt Marian Cozma emlékére rendezett szerdai találkozón is az elmúlt hónapokban tapasztalt lelkesedéssel szurkoljanak válogatottnak – s a lényeg: „tartózkodjatok minden olyan megnyilvánulástól, amely soha, semmilyen körülmények között nem lehet velejárója egy labdarúgó-mérkőzésnek”.

A labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a Puskás Ferenc Stadionba várhatóan kétszáz román szurkoló érkezik majd.

„Merő óvatosságból nyomatékosan felhívnánk mindenki figyelmét a kulturált, sportszerű viselkedésre, és arra is, hogy a két nemzet zászlóján kívül mást – semmiféle transzparenst, táblát vagy feliratot – a nézőtérre bevinni szigorúan tilos, az ezzel kapcsolatos biztonsági rendszabályokat következetesen be fogjuk tartani és tartatni” – olvasható a nyílt levélben.

Azokat, akik a kérés ellenére mégis rendbontása kezdenének, eltávolítják a lelátóról – figyelmeztetett az MLSZ -, és a balhézók a jövőben nem látogathatják a válogatott meccseit.

Kép a közelmúltból: Budapesten járt a Steaua (MTI)

Kép a közelmúltból: Budapesten járt a Steaua (MTI)

Koeman szoros meccset vár

„Szoros találkozót várok, de számomra az lesz a legfontosabb, hogy a csapatom miként teljesít majd – nyilatkozta a románok elleni tesztmérkőzéssel kapcsolatban Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek.

„Talán nem lesz mindenki száz százalékos állapotban, mivel a szezon elején vagyunk, ennek ellenére jól fog szórakozni az, aki kilátogat a mérkőzésre. Négy hónap után először lépünk pályára, ezért fontos, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson a szerdai találkozón” – tette hozzá a holland tréner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik