Élet-Stílus

Magyar-román: fogyatkoznak a vendégek

Újabb két román játékos sérült meg a hétvégén, és nem utazhatott Budapestre a labdarúgó-válogatottal, amely Magyarországgal játszik szerdán barátságos mérkőzést.

Paul Zaharia, a román szövetség sajtófelelőse hétfőn közölte, hogy Razvan Lucescu szövetségi kapitány Razvan Ratra, az ukrán Sahtar Donyeck védőjére és Bogdan Stancura, a Steaua Bucuresti támadójára sem számíthat sérülés miatt.

A hétvégén derült ki, hogy a román csapat legnagyobb sztárja, Adrian Mutu sem léphet pályára a Puskás Ferenc Stadionban. A februárban meggyilkolt kiváló kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezendő találkozón azért nem szerepelhet a Fiorentinát erősítő játékos, mert megfázott.

Lucescu kifejezte reményét, hogy a szerdai mérkőzés a sportszerűség jegyében zajlik majd a lelátókon is, és nem ismétlődnek meg az Európa Liga 2. selejtezőkörében, júliusban megrendezett Steaua-Újpest találkozón történt incidensek.

a román keret és várható kezdőcsapat

Kapusok: Danuţ Coman (FC Braşov), Costel Pantilimon (FC Timicoara), Ciprian Tatarusanu (FC Steaua Bucuresti)

Védők: Ovidiu Dananae (FC U Craiova), Vasile Maftei (CS Unirea Urziceni), Mirel Radoi (Al-Hilal), Cristian Chivu (FC Internazionale), Dorin Goian (US Palermo), Marius Constantin (FC Rapid Bucuresti), Mihai Nesu (FC Utrecht)

Középpályások: Bogdan Mara (CFR 1907 Cluj), Mihai Roman (FC Brasov), Iulian Apostol (CS Unirea Urziceni), Paul Codrea (AC Siena), Tiberiu Ghioane (FC Dinamo Kijev), Costin Lazar (FC Rapid Bucuresti), Maximilian Nicu (Hertha BSC), Romeo Surdu (FC Steaua Bucuresti)

Támadók: Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Ionel Danciulescu (FC Dinamo Bucuresti), Gheorghe Bucur (FC Timisoara)

A várható kezdőcsapat: D.Coman – Dananae, Chivu, Radoi, Nesu – Nicu, Apostol, Ghioane, Mara – Marica, Danciulescu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik