Élet-Stílus

Magabiztosan nyert a Real (videó)

A második felkészülési találkozóját is megnyerte az Egyesült Államokban portyázó Real Madrid: Gonzalo Higuaín vezetésével 3-0-ra verte a DC Unitedet.

A FedEx Fielden több mint 72 ezer szurkoló volt kíváncsi a Real Madridra, amely pénteken simán, 5-1-re verte az FC Torontót. A DC United sem tudta megszorongatni a nyáron alaposan megerősített királyi gárdát, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő együttesnek helyzete sem volt az első félidőben, igaz, a szünetig a Real sem tudott betalálni, holott Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo és Kaká is a kezdőcsapat tagja volt.

A második játékrészben Arjen Robben és Raúl is pályára lépett. A két csere asszisztálásával Gonzalo Higuaín két perc alatt eldöntötte a tesztmérkőzést.

Az argentin csatár előbb a Raúltól kapott labdával lódult meg, s gurított végül a jobb alsó sarokba, utóbb pedig Robben kiváló passzából talált be. A kegyelemdöfést Robben adta meg, miután nagyszerű mozdulattal átemelte az amerikai csapat kapusát.

DC United-Real Madrid 0-3

„Úgy gondolom, meccsről meccsre jobbak leszünk. Ezúttal nagyon meleg volt, ez megnehezítette a dolgunkat, ennek ellenére élveztük a játékot, jól játszottunk” – nyilatkozta Cristiano Ronaldo, aki ezúttal csak helyzetekig jutott.

Persze nem csak móka és kacagás volt a meccs: a kezdés előtt a csapatok, valamint a szurkolók megemlékeztek a szombat este 26 évesen elhunyt Daniel Jarquéra, az Espanyol kapitányára.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt játékos holttestét hétfőn boncolják Olaszországban. Közben tömegek róják le kegyeletüket a futballista emléke előtt, az emberek folyamatosan özönlenek a barcelonai Cornellá Stadion 21-es bejáratához, mely számot a labdarúgó viselte a pályán.

Felkészülési mérkőzés:
Washington DC United-Real Madrid 0-3 (0-0)
Gól: Higuaín (56., 58.), Robben (68.)
DC United: Wicks (Kocic, 66.) – Jakovic, Janicki, Burch, Pontius (Szetela, 63.) – Fred, Gómez, Olsen, Wallace – Luciano Emilio, Jaime Moreno (Simms, 63.)
Real Madrid: Iker Casillas (Adán, 76.) – Arbeloa (Torres, 72.), Pepe, Raúl Albiol, Drenthe – Xabi Alonso (Garay, 66.), Sneijder (Robben, 46.), Granero, Cristiano Ronaldo (Raúl, 46.), Kaká (Guti, 66.) – Higuaín (Negredo, 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik