Élet-Stílus

F1: elutazott Valenciába a Renault

Az elsők között érkeztek meg a Renault kamionjai az Európa Nagydíj helyszínére, pedig még nem is biztos, hogy indulhat a csapat.

Fernando Alonso Magyar Nagydíjon leszakadt kereke miatt egy versenyre eltiltották a Forma-1-es Renault-istállót, így elvben nem indulhat a soron következő Európa Nagydíjon. Az istálló természetetesen fellebbezett az ítélet ellen, a jogerős döntés jövő hétre várható.

Még Alonsóra tekintettel sem biztos, hogy az FIA változtat a büntetésen, ennek ellenére a Renault kamionjai az elsők között futottak be a valenciai kikötőbe. A spanyol AS című lap még fotókat is közölt a parkoló, fehér-sárga járművekről.

Elhagyta kerekét a kétszeres világbajnok (MTI/EPA)

Elhagyta kerekét a kétszeres világbajnok (MTI/EPA)

Félig-meddig kényszerből vállalta az utazást a Renault, kockáztatva, hogy esetleg hiába fáradt a szállítással. Mivel azonban a tárgyalásra csak a futam hetén kerül sor, egy esetleges pozitív kicsengésű határozat esetén sem lett volna ideje a csapatnak a transzport megszervezésére.

Emiatt ugyanolyan menetrenddel dolgozott a csapat, mint bármikor máshol, jövő héten kiderül, hogy elsőként pakolhat-e össze. Az újonc Jaime Alguersuari szerint egyébként igazságtalan a Renault büntetése, hiszen korábban is többször repült már kerék a sorozatban. “Biztos vagyok benne, hogy nem is utoljára történt meg” – mondta Alguersuari.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik