Élet-Stílus

Ezúttal a Chelsea nyerte a büntetőket

A bajnok Manchester United és a kupagyőztes Chelsea hagyományaiknak megfelelően büntetőpárbajjal döntöttek az angol szuperkupa-találkozón, a Community Shielden.

A két nagy legutóbbi két szuperkupa-mérkőzésén mindannyiszor a tizenegyesekre maradt a döntés, ezúttal sem történt másképp, bár mindkét csapat igyekezett a rendes játékidőben kicsikarni a győzelmet.

Az első félidőben jobban játszó manchesteriek előnnyel vonulhattak pihenőre, a 10. percben – Lampard kapufája után – ugyanis Nani meglódult a balösszekötő helyén, a behátráló védőket becsapva 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Fordulás után mindkét együttes visszavett a tempóból, ám egy Ben Foster-alakítás után egyenlített a londoni gárda. Malouda ívelt középre, az Evrát elnyomó Drogbának sikerült megelőznie a rosszul kijövő manchesteri kapust – a labda Carvalhóhoz került, s a portugál védő közelről az üres kapuba bólintott.

Drogba a földön, viszont Carvalho érkezik (MTI/EPA)

Drogba a földön, viszont Carvalho érkezik (MTI/EPA)

Bő negyedórával később már a Chelsea-nél volt a fór, egy vitatható gól következtében. Egy Evra-Ballack összecsapás során a német kézzel mellen taszajtotta a franciát. A labda ugyanakkor a vörös mezeseknél maradt – Rooneyt viszont szerelték, így már a Chelsea támadhatott.

Az angol válogatott csatár csapattársai szabálytalanságot reklamáltak (Evra a földön maradt), Foy játékvezető viszont továbbengedte a játékot. Drogba Lampard elé tálalt, s a középpályás 16 méterről Foster kapujának jobboldalába lőtt.

A hajrában viszont helyreállt a világ rendje. Az eredményt túlon túl is megbecsülő Chelsea-t ugyanis a hosszabbítás harmadik percében meglepte a United.

Egy előrevágott labdára Rooney startolt rá, s könnyed mozdulattal becsapta Cechet.

A kupa szabályainak megfelelően a büntetők következtek. Lampard középre lőtt vezető gólja után Giggs lezser lövését védte Cech. Ballack a jobb alsóba, Carrick a kapu bal oldalába lőtt (2-1).

Drogba sikeres kísérlete után viszont a mindkét londoni találatnál határozatlan Evra gyengus gurítását védte a cseh kapus, így a 24. születésnapját ünneplő Kalou-n volt a sor. A támadó belőtte, a büntetőpárharcot 4-1-re nyerő kékeké lett a trófea. Carlo Ancelotti rögtön sikerrel nyitotta londoni ténykedését.

Giggs kihagyta a büntetőjét (MTI/EPA)

Giggs kihagyta a büntetőjét (MTI/EPA)

community shield

Chelsea-Manchester United 2-2 (0-1), 11-esekkel 4-1
London, Wembley, 86 ezer néző. Vezette: Foy
Gól: Carvalho (53.), Lampard (71.), illetve Nani (10.), Rooney (93.)
Büntetők: Lampard, Ballack, Drogba, Kalou, illetve Carrick
Chelsea: Cech – A. Cole, Terry, Ricardo Carvalho, Ivanovics (Bosingwa, 46.) – Lampard, Obi Mikel (Ballack, 64.), Essien, Malouda (Deco, 78.) – Anelka (Kalou, 83.), Drogba
MU: Foster – O’Shea (Da Silva, 75.), Rio Ferdinand, Evans, Evra – Pak (Scholes, 75.), Carrick, Fletcher (Giggs, 75.), Nani (Valencia, 61.) – Rooney, Berbatov (Owen, 75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik