Élet-Stílus

Del Potróék elfogytak a washingtoni kánikulában

Az első helyen kiemelt Andy Roddick és a másodikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro jutott a vasárnapi döntőbe a washingtoni keménypályás férfi tenisztornán.

A szombati játéknapon előbbi honfitársát, John Isnert, utóbbi pedig a chilei Fernando Gonzalezt győzte le.

Az amerikai elődöntőben Roddicknak nem volt könnyű dolga, hisz az első játszmát rövidítésben megnyerő, majd a másodikat elkönnyelműsködő Isner a harmadikban annak ellenére remekelt, hogy többször is veszélybe került a szervajátéka.

A remekül adogató Isner ugyan már az első játékban, majd 4:4-nél is bajba került, ám mindkétszer kikászálódott belőle, hála remek szerváinak és lélekjelenlétének. A harmadik alkalommal viszont – 5:5-nél – egy röptét vétett , s Roddick a 6:5-ös előnyt győzelemre váltva megnyerte saját adogatójátékát.

„John arra kényszerített, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból” – összegzett Roddick a találkozót követően. „Ha nem sikerült volna felpörögnöm, aligha én vagyok az elégedettebb. Több break-labdát is elherdáltam, de az nem rajtam múlt, mindannyiszor elővett valami remeket a tarsolyából.”

Kóvályogtak Del Potróék
A háromszoros győztes Roddick a 2008-as elsővel, egyben tavalyi legyőzőjével, a chilei Fernando Gonzalezt legyűrő argentin Juan Martin del Potróval mérkőzik a döntőben. Del Potro – eltérően az este egymásnak feszülő amerikaiakkal – nem csupán Gonzalez ellenállásával, hanem a nagy hőséggel és páratartalommal is szembesült, a délutáni találkozó így arról is szólt: ki bírja jobban a körülményeket.

Del Potro: ha én is leheveredek, aligha kelünk fel (MTI/EPA)

Del Potro: “ha én is leheveredek, aligha kelünk fel” (MTI/EPA)

A második szettben az addig jó Gonzalez teljesen elkészült az erejével, egy elrontott röpte után fekve maradt a földön. A hálóhoz odalépő Del Potro segítette fel, bár később elárulta, más tett is megfordult a fejében.
„Arra gondoltam, egy kicsit én is mellé heveredek, ám ha megtettem volna, aligha kelünk fel onnan. Óriási volt a hőség, így komoly teniszről csak az első szettben beszélhettünk.”

A kóválygó játékosok így rengeteg hibát vétettek, Gonzalez 34, Del Potro 29 ki nem kényszerített rontással zárta az elődöntőt.

Sarapova Kurnyikova nyomán
Los Angelesben ugyan nem volt olyan meleg, ám mindez nem akadályozta meg Marija Sarapovát abban, hogy 61 hibájával (ebből 16 volt kettős), honfitársnőjét, a rontásokat tekintve csúcsokat felállító Ana Kurnyikovát idézze.

Bár 31 nyerő ütése volt az olasz Flavia Pennetta 17-ével szemben, a hibák megbosszulták magukat, így az olasz lépett a döntőbe, ahol az ausztrál Samantha Stosurral mérkőzik.
„A meccs elején sem éreztem frissnek magam. Már az is meglepett, hogy egyáltalán háromszettes lett a mérkőzés. Bár megvoltak a lehetőségeim, nem tudtam kihasználni őket” – magyarázkodott Sarapova.

eredmények

Legg Mason Tennis Classic, Washington
1.4 millió dollár, kemény borítás
Elődöntő:
Roddick (amerikai, 1.)-Isner (amerikai) 6:7, 6:2, 7:5
Del Potro (argentin, 2.)-Gonzalez (chilei, 4.) 7:6, 6:3

LA Women’s Championship, Los Angeles
700 ezer dollár, kemény borítás
Elődöntő:
Pennetta (olasz, 10.)-Sarapova (orosz) 6:2, 4:6, 6:3
Stosur (ausztrál, 13.)-Cirstea (román) 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik