Élet-Stílus

Bravúrral egyenlített a Bochum

A Bochum 0-3-ról egyenlített a vendég Münchengladbach ellen a Bundesliga nyitó fordulójában. A Hamburg is pontokat hagyott Freiburgban.

A Bochum alaposan beragadt a rajtnál – a vendég Mönchengladbach Arango, Colautti és Brouwers találataival háromgólos előnyt kovácsolt a szünetre. A Ruhr-vidékiek ekkor virtuálisan vezették a mezőnyt.

Fordulás után viszont magára talált a Bochum, s az Azouagh-Sesztak duónak köszönhetően kicsikart egy pontot.

Előbb a támadó középpályás rázta meg magát. Az 51. percben 18 méterről kilőtte a felső sarkot. 48 másodperccel később pedig már csak egy volt közte – Azouagh ugyanis másodszorra is lőtt, s a mönchangladbachi kapusnak, Heimerothnak ezúttal sem volt esélye. A két bombagólnál egyaránt Sesztak volt a feladó.

Bechmann emelése után  Rost már tehetetlen (MTI/EPA)

Bechmann emelése után Rost már tehetetlen (MTI/EPA)

A szlovák támadó aztán maga is betalált. A 63. percben Fuchs beívelése után fejelt a vendégek kapujába. A VfL ugyanakkor a mindent eldöntő negyedik találatot már nem tudta kicsikarni annak ellenére, hogy a Borussia a 60. perctől emberhátrányban játszott.

A címre is esélyesnek tartott Hamburg a Freiburghoz látogatott, s bár a 3. percben előnybe került (Pitroipa egy szöglet utáni kipattanót értékesített), nem tudta elvinni mindhárom pontot. A második félidőben feljavult az SC, és Bechmann lágy emelésével egyenlített.

bundesliga, 1. forduló

Bochum-Mönchengladbach 3-3 (0-3)
Gól: Azouagh (51., 52.), Sestak (63.), illetve Arango (19.), Colautti (26.), Brouwers (40.)
Kiállítva: Dante (60., Mönchengladbach)

Freiburg-Hamburg 1-1 (0-1)
Gól: Bechmann (65.), illetve Pitroipa (3.)

Az élcsoport:
1. Wolfsburg 3 pont (2-0), 2. Frankfurt 3 (3-2), 3. Schalke 3 (2-1), 4-5. Dortmund, Hertha 3 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik