Élet-Stílus

Magabiztosan nyert a Vasas és a Kaposvár

A Soproni Liga 3. fordulójában a Kaposvár Zalaegerszegen, míg a Pakes ellen a Vasas az Illovszky stadionban lőtt hármat. Nyert a Győrt fogadó Kecskemét és a Pápára látogató Videoton is. Zalaegerszegen a szurkolók rendbontással palástolták csalódottságukat.

Magabiztosan, a játékot végig irányítva győzött a Vasas labdarúgócsapata a Paks ellen a Soproni Liga 3. fordulójának szombati első mérkőzésén. Az első játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, bár a Vasas előtt több lehetőség adódott.

A házigazdák jobb oldali támadásaiban kulcsszerepet vállaló, az Újpesttől egy évre kölcsönkapott Remili a gólja mellett remek játékkal és nagyszerű technikai megoldásokkal mutatkozott be az angyalföldi közönségnek.

Lázok (balról) és Szabó harcol a labdáért (MTI)

Lázok (balról) és Szabó harcol a labdáért (MTI)

A második félidő elején ismét Remili villant, ez után pedig a nagy fölényben játszó hazaiak sorra dolgozták ki a gólhelyzeteket.

A harmadik angyalföldi találatot követően összeszedte magát a Paks, ám Tököliék erejéből már csak a szépítésre futotta.

Zahorecz lett a ZTE veszte
A Kaposvár Zahorecz három góljával nyert Zalaegerszegen. Harminc percig a ZTE játszott fölényben, négy-öt nagy helyzetet hagyott ki ebben a szakaszban a hazai csapat.

A Kaposvár viszont az első valamire való támadása végén gólt szerzett, ezután megzavarodott a ZTE, a vendégek pedig akár növelhették is volna előnyüket.

A második félidőt megint nagy lendülettel kezdte a ZTE, beszorította ellenfelét, helyzeteit azonban ekkor is elhibázta. A Kaposvár egy kontratámadás lezárásaként növelte előnyét, majd büntetőből biztosította be megérdemelt győzelmét.

A lefújás után a zalaegerszegi B-közép néhány tagja megpróbált bejutni a pályára, a biztonságiak ezt megakadályozták, a szektoron belül azonban a szurkolók néhány széket felgyújtottak.

Pápán nyert a Videoton

A listavezető Videoton egy góllal nyert a Pápa otthonában, és ezzel továbbra is százszázalékos. Mindkét csapat támadó szellemben lépett pályára, ennek köszönhetően egy lendületes első félidőt láthatott a közönség.

A második játékrészben is jó iramú volt a találkozó, a Videoton végül egy szerencsés góllal nyert. Venczel a hajrában lerántotta Alvest, így megkapta második sárgáját, majd a pirosat is.

Elfogyott a Győr
A Kecskemét közepes játékkal győzte le a Győr csapatát. A vendégek már a 19. perctől emberhátrányba kerültek, miután Tokody Yannick után ütött és ezért a bíró kiállította.

A szünet után tovább fogyatkozott a győri alakulat: a szenvedő fél ismét Yannick volt, akit ezúttal Djordjevics rúgott fel.

soproni liga, 3. forduló

Vasas-Paks 3-1 (1-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 500 néző. Vezette: Solymosi
Gól: Remili (38., 58.), Divic (67.), illetve Tököli (80.)
Sárgalap: Dobrics (71.), illetve Szabó J. (17.), Horváth L. (50.), Tököli (52.), Pintér A. (86.)
Vasas: Végh – Balog, Kovács G., Villám, Piller – Pavicsevics, Dobrics – Remili (Bakos, 82.), Lázok (Marton, 75.), Laczkó – Szűcs P. (Divics, 58.)
Paks: Csernyánszky – Horváth L., Szabó J., Éger, Nikolov – Böde (Heffler, 55.), Zováth, Lisztes, Sipeki (Báló, 46.)- Tököli, Kiss T. (Pintér, A. 86.)

ZTE-Kaposvári Rákóczi 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 4681 néző. Vezette: Szabó Zs.
Gól: Zahorecz (32., 73., 90.- 11-esből)
Sárgalap: Bogunovics (60.), Todorovics (76.), Kamber (87.), Máté (88.), illetve Pest K. (44.), Grúz (86.), Bogdán (87.)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi (Schultz 51.), Bogunovics, Todorovics, Panikvar (Kovács G., 46.) – Kamber, Máté, Magasföldi, Illés – Rudnevs, Balázs (Horváth A. 62.)
Kaposvár: Milinte – Gujics, Petrók, Zahorecz, Junior (Bogdán, 54.) – Bank, Pest K. (Kulcsár, 80.), Grúz, Farkas Z. – Nikolics, Farkas K. (Stanic, 71.)

Pápa-Videoton 0-1 (0-0)
Pápa, 2500 néző. Vezette: Kassai
Gól: Alves (84.)
Kiállítva: Venczel (89.)
Sárgalap: Venczel (38., 89.), Rajnay (45.), illetve Vujovics (21.), Lipták (32.), Lázár (64.), Horváth G. (86.)
Pápa: Szűcs – Venczel, Tóth G., Dlusztus, Rajnay – Varga G. (Császár, 76.), Gyömbér, Heffler (Sarus, 74.) – Bárányos, Bali, Alex (Szabó Zs., 58.)
Fehérvár: Sebők – Lázár, Lipták, Horváth G., Andics – Elek (Polonkai, 46.), Farkas B., Szakály D. (Dvéri, 67.) – Nagy D., Alves, Vujovics (Sitku, 80.)

Kecskemét-Győr 2-0 (1-0)
Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Fábián
Gól: Csordás (34.), Rakic (81.)
Kiállítva: Tokody (19.) Djordjevics (48.)
Sárgalap: Savic (16.), Yannick (19.), Alempijevics (52.), illetve Djordjevics (44.), Józsi (51.)
Kecskemét: Mitrovics – Koszó, Koller, Koncz, Farkas (Montvai, 46.) – Savic (Rakic, 55.), Némedi, Alempijevics – Csordás, Litsingi (Hegedűs, 65.), Yannick
Győr: Stevanovic – Fehér, Tokody, Djordjevics, Staniszics – Pilibaitis (Nicorec, 71.), Józsi, Szabó, Dinjar (Völgyi, 82.) – Dudás (Copa, 37.), Kink

Az élcsoport:
1. Videoton 9 pont (3 mérkőzés), 2. Nyíregyháza 6 (8-3, 3), 3. Kaposvár 6 (7-3, 3), 4. MTK 6 (3-1, 2), 5. Újpest 4 (3-1, 2), 6. Győr 4 (2-2, 3)

Góllövőlista
4 gólos: Homma (Nyíregyháza), Zahorecz (Kaposvár)
3 gólos: Alves (Videoton)
2 gólos: Hajdú (Honvéd), Lencse (MTK), Lippai (Diósgyőr), Pölöskey (FTC), Remili (Vasas), Tököli (Paks), Yannick (Kecskemét)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik