Élet-Stílus

A Lazio nyerte az olasz Szuperkupát

A kupagyőztes Lazio 2-1-re nyert a bajnok Internazionale ellen az olasz Szuperkupáért kiírt szombati mérkőzésen, amelyet Pekingben, a tavalyi olimpia központi stadionjában, a Madárfészekben rendeztek meg.

Az összecsapás helyi idő szerint 20 órakor kezdődött, azaz 8 perc híján éppen az ötkarikás megnyitó kezdetének egyéves évfordulóján.

Az első negyvenöt percben inkább a milánóiak játszottak fölényben, a római kontrák során viszont a Lazio játékosai nem egyszer felértek Julio Cesar kapuja elé: Matuzalem már a 3. percben veszélyeztetett. Tíz percel később Eto’o remekül vette észre a tizenhatoson belül érkező Sztankovicsot, ám a szerb lövését blokkolták, akárcsak nem sokkal később Milito próbálkozását.

A 19. percben Zarate lövését tolta fölé nagy bravúrral Cesar, majd ismét Eto’o-Sztankovics összjáték után a szerb lőtt – fölé. A 30. percben Muntari még kecsegtetőbb helyzetből bombázott az égbe, míg a félidő utolsó helyzete során Lúcio fejelt a léc fölé.

A második játékrész 55. percében Eto’o került közel a vezető találathoz; A kameruni lecsapott Diakite rossz ütemű hazaadására, ám kisodródott helyzetből rontott. Az Inter rohamai gólt ígértek – Milito forgatta meg az egyre szédülékenyebb Diakitét, ám Muslera ismét a helyén volt.

A két római gólgazda: Rocchi és matuzalem (MTI/EPA)

A két római gólgazda: Rocchi és Matuzalem (MTI/EPA)

A bajnok támadásai közepette a kupagyőztes szerzett vezetést. Kolarov lapos szabadrúgása után a több lábon is megpattanó labda Matuzalemhez került.

A brazil első próbálkozását Cesar még kiütötte, ám pechjére épp honfitársa elé, aki az ismétlésből nem hibázott.

Alig három perc elteltével a rómaiak megduplázták előnyüket. Egy előrevágott labdával Rocchi inalt el, s a kifutó Cesar fölött a hálóba emelt. Az Intert megfogta a két találat, s csak a 78. percben tért magához. Dabo fölösleges „cicomája” után Balotelli ellopta a labdát, a középen érkező Eto’ohoz passzolt, s a kameruni ilyenkor nem szokott hibázni.

A 85. percben Milito lövése után a hálóba került a labda, ám Morganti játékvezető – helyesen – nem adta meg a lombardok találatát, Eto’o ugyanis lesen állt. A ráadás perceiben a kameruni szabadrúgása alig kerülte el a felső sarkot; a csereként beálló Suazo egy szöglet utáni fejessel veszélyeztetett (ekkor az Inter már négy támadóval rohamozott) – ám ez volt az Inter utolsó helyzete.

A Lazio intelligens játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a szuperkupát, a tavalyi Roma elleni siker után az Internek nem sikerült a duplázás.

olasz szuperkupa

Lazio-Inter 2-1 (0-0)
Peking, Oilmpiai-stadion, 70 ezer néző.
Vezette: Morganti
Gól: Matuzalem (63.), Rocchi (66.), illetve Eto’o (78.)
Lazio: Muslera – Lichtsteiner, Diakite, Siviglia, Kolarov – Brocchi, Baronio (Dabo, 53.), Mauri – Matuzalem (Cribari, 80.) – Rocchi (Cruz, 72.), Zarate.
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Chivu, Zanetti – Muntari (Suazo, 79.), Cambiasso, T. Motta (Vieira, 69.), Sztankovics (Balotelli, 69.) – Eto’o, Milito.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik