Élet-Stílus

Amerikai és dél-amerikai elődöntő Washingtonban

A washingtoni tenisztornán folytatódott a háromszoros győztes Andy Roddick menetelése. Az amerikai honfitársával, John Isnerrel játszik majd az elődöntőben. A másik ágon dél-amerikai csatára kerül sor.

A Roddick-Karlovic negyeddöntőben az ATP-mezőny két legjobb adogatója nézett farkasszemet, s ennek megfelelően mindkét játszma rövidítésben dőlt el – akárcsak a duó hat legutóbb játszott szettje. A korábbi forgatókönyvektől eltérően ezúttal mindkét játékos nyert riválisa adogatásánál is.

„Karlovic ellen korán break-hátrányba kerülni nem a legkellemesebb dolog, így szerencsésnek érzem magam, hogy nem egyszer, hanem kétszer is sikerült visszakapaszkodnom” – árulta el Roddick.

Roddick mindkét tiebreakben jobban koncentrált, így a cseh Berdych elleni negyeddöntőjében 17 ászt ütő, a világranglistán 80. Isnerrel találkozik, aki 2007-ben már játszott döntőt az amerikai fővárosban, épp Roddick ellen bukott el.

A másik elődöntőben a sérülés miatt visszalépő Söderling elleni tusát így kihagyó Juan Martin Del Porto a chilei Fernando Gonzalezzel mérkőzik, aki remek csatában múlta felül Tommy Haast.

Gonzalez idén még nem veszített negyeddöntőt (MTI/EPA)

Gonzalez idén még nem veszített negyeddöntőt (MTI/EPA)

Az első játszmában 5:5-ig együtt haladtak, ám ekkor a dél-amerikai egy fonákkal előnybe került Haas adogatásánál, s így megnyerte az első szettet.

A másodikban a német korán break-hátrányba került, 2:5 után viszont magára talált, s egymás után két játékot is nyert – ebből egyet Gonzalez szervájából. A feltámadása viszont addig tartott, a chilei ugyanis megnyerte következő adogató-játékát, s ezzel 7:5, 6:4-re a találkozót is.

„Mindketten remekül játszottunk az elején. Tommy mindössze egyszer hibázott, de nekem az az egy break-point is elég volt. Ettől magabiztosabbá váltam, s ez kitartott mindvégig” – értékelt az idei öt negyeddöntőjéből valamennyit megnyerő Gonzalez, aki Del Potro ellen sem esélytelen, hisz mindhárom korábbi meccsüket ő nyerte.

eredmények

Legg Mason Open, Washington
1.4 millió dollár, kemény borítás
Negyeddöntő:
Roddick (amerikai, 1.)-Karlovic (horvát, 11.) 7:6, 7:6
Del Potro (argentin, 2.)-Söderling (svéd, 5.) – fa.
Gonzalez (chilei, 4.)-Haas (német, 10.) 7:5, 6:4
Isner (amerikai)-Berdych (cseh, 8.) 6:3, 6:7, 6:2

Női torna, Los Angeles
700 ezer dollár, kemény borítás:
Pennetta (olasz, 10.)-Zvonarjova (orosz, 2.) 6:4, 6:2
Cirstea (román)-A. Radwanska (lengyel, 8.) 7:6, 1:6, 7:5
Stosur (ausztrál, 13.)-Cseng (kínai, 14.) 4:6, 6:3, 6:4
Sarapova (orosz)-U. Radwanska (lengyel) 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik