Élet-Stílus

Privátcsapat lehet a BMW

A BMW az idei év végén kivonul a Forma-1-ből. Peter Sauber, aki 1993-ban a csapatot alapította, majd 20 százalékos részesedést megtartva 2005-ben eladta a BMW-nek, a bejelentés után azonnal megpróbálta visszavásárolni - a motorgyártáson kívül mindenért felelős - hinwilli bázist, hogy biztosítsa csapata jövőjét, egyelőre sikertelenül.

“A tárgyalások során nem sikerült megegyeznünk, a BMW pénzügyi igényei egyszerűen túl magasak számomra. Következésképpen nem tudtuk aláírni a többi csapat által a napokban szignált Concorde megállapodást, amelynek milliós nagyságrendű kifizetései akár biztosíthatnák a csapat jövőjét” – mondta Sauber, aki továbbra is eltökélt, hogy megmentse a csapatot.

“Nagyon csalódott és szomorú vagyok. Ez a legszörnyűbb nap 40 éves motorsport pályafutásom során. Más megoldást kell keresni. A felelősség a BMW-t terheli, de mondanom sem kell, én hajlandó vagyok segíteni ugyanúgy, mint korábban.”

Egyelőre komoly befektetőre vár a BMW, a találgatások meg is indultak. Felmerült a háromszoros világbajnok Nelson Piquet neve, aki a fiának alapítana csapatot, de a brazil tagadta, hogy ilyen terve lenne.

Peter Sauber átvenné a stafétát (MTI/EPA)

Peter Sauber átvenné a stafétát (MTI/EPA)

Más pletykák szerint a BMW Motorsport igazgatója, a csapat vezetője Mario Theissen, összefogva Peter Sauberrel, megpróbál ütőképes szponzorokat találni, és a Honda-Brawnhoz hasonlóan átvenni a csapatot. A csapatirányítást eddig is megoldották, már csak pénzre van szükség. Úgy 150 millió euróra legalább.

Theissen rögtön az egyetemi évei után, 1977-ben a BMW-hez került, ahol folyamatosan lépett előre a ranglétrán. Vajon hátat fordít a bajor gyárnak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik