Élet-Stílus

Kubica a Renault-hoz kerül?

Miután jelenlegi munkaadója az év végén elhagyja a Forma-1-et, Robert Kubicának és Nick Heidfeldnek is állás után kell néznie. A lengyelt máris szóba hozták korábbi kenyéradójával.

2010-ben már nem indul a Forma-1 világbajnokságban a BMW, így nemcsak 730 hagyományos alkalmazottjának, de két pilótájának is állás után kell néznie.

Már is felröppentek a pletykák, amelyek szerint Robert Kubica a Renault-hoz igazol. Miután a francia alakulat kirúgta Nelson Piquet-t, így egy hely már most is üres, de ha a feltételezéseknek megfelelően Alonso az év végén távozik, akkor már két versenyzői állás vár betöltésre. Ám akkor sincs gond, ha a spanyol marad.

Bár egy ilyen döntésnél a menedzsment szempontjából keveset számít, de Kubica jóban van Alonsóval, ők a Forma-1-en kívül is szoktak találkozni. Ugyanakkor Kubica a Renault-hoz köthető pilóta, hiszen F1-es karrierjét a franciáknál kezdte.

Kubica és egyik szerelője - új munkát keresnek (MTI/EPA)

Kubica és egyik szerelője – új munkát keresnek (MTI/EPA)

Miután 2005-ben bajnoki címet szerzett a World Series Renault sorozatban, lehetőséget kapott a Renault-tól, hogy tesztelje Forma-1-es versenyautójukat, Flavio Briatorét azonban nem győzte meg, így nem alkalmazták, a BMW viszont lecsapott rá.

2006-ban már mint tartalék- és tesztversenyzőt alkalmazták, de a Magyar Nagydíjon már átvette a csapattól kirúgott Jacques Villenuve helyét. 2008-ban Kubica a világbajnoki címre is esélyes volt, a Kanadai Nagydíjon ő szerezte meg az önálló BMW-csapat első F1-es győzelmét.

Most, hogy a BMW távozik, talán visszatérhet a Renault-hoz, hiszen korábban Flavio Briatore is sajnálatát fejezte ki, hogy nem ismerték fel a lengyel pilóta képességeit.

Nick Heidfeld esetében talán a McLaren és a Brawn jöhet szóba, előbbi azért, mert a Norbert Haug a Mercedes sportigazgatója német versenyzőt szeretne Lewis Hamilton mellé a másik autóba. Ha Rosberget nem tudják elcsábítani, Heidfeld is szóba kerülhet.

A pilóta ugyanakkor már idénre is tárgyalt a Brawn-csapattal, a jövőben sikerrel pályázhat Barrichello helyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik