Élet-Stílus

EL: újra kitömik-e a Honvédot?

A múlt heti, isztambuli 5-1-es vereség után a szép búcsú lehet a Budapest Honvéd célja a török Fenerbahce ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában, csütörtökön.

A törökök ígéretükhöz híven azonnal nekiestek a Honvédnak az első meccsen, és gyakorlatilag végig egykapuztak a magyar kupagyőztes ellen. Roberto Carlosék hamar meg is szerezték a vezetést Isztambulban, majd az Európa-bajnok spanyol Daniel Güiza vezérletével könnyedén átgázoltak ellenfelükön.

A Bozsik Stadionban este nyolc órakor órakor kezdődő visszavágót zárt kapuk mögött, nézők nélkül kell lejátszani a tavalyi UEFA Kupa-meccsen történt rendzavarás miatt. Enélkül is nehéz dolguk lesz a kispestieknek, hiszen ahogy az első meccsen is bebizonyosodott, sokkal erősebb az ellenfél. Az 5-1-es eredmény jól mutatja a különbséget, a Honvéd nagyobb verést is kaphatott volna, ha a törökök végig koncentrálnak.

A szép búcsúban reménykednek Kispesten

Sisa Tibor, a kupagyőztes Honvéd vezetőedzője senkit sem szeretne azzal áltatni, hogy a kispesti gárda ki tudja harcolni a továbbjutást, ugyanakkor bízik egy jó eredmény elérésében.

„Már a sorsoláskor tudtuk, hogy nagyon kevés esélyünk van egy olyan csapat ellen, amelyben a világ élvonalába tartozó török válogatott játékosai szerepelnek. Semmiképpen sem szeretnénk kikapni, bár nagyon nehéz dolgunk lesz, különösen azért, mert három meghatározó futballistánk, Hrepka Ádám, Diego és Dragan Vukmir nem léphet pályára csütörtökön” – mondta Sisa Tib

A Honvéd kapusának a visszavágón is biztosan akad majd dolga (MTI)

A Honvéd kapusának a visszavágón is biztosan akad majd dolga (MTI)

A Honvéd játékosait ugyanakkor a jó eredmény elérése mellett külön motiválhatja, hogy a klub hétfőn ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, s noha a centenárium tiszteletére vasárnap, a Panathinaikosszal játszik majd az együttes gálamérkőzést, a török sztárcsapat elleni (rész)siker mindenképpen szép születésnapi ajándék lenne.

Jobb Honvédra számítanak

Christoph Daum, a Fenerbahce labdarúgócsapatának német vezetőedzője szerint a Budapest Honvéd sokkal jobban fog játszani a csütörtöki visszavágón, mint tette azt egy hete.

A szakvezető elmondta, hogy több játékos sérülés miatt nem utazott el Budapestre, így Roberto Carlos, Emre Asik, Kazim Kazim és Semih Sentürk nem lép pályára csütörtökön.

„Előnnyel érkeztünk Magyarországra, miután hazai pályán sikerült jól teljesítenünk. Öt-egyes győzelmünk ellenére már akkor is azt mondtam, hogy ne kiabáljunk el semmit, mert vár még ránk 90 perc, amelyen a Honvéd sokkal támadóbban fog fellépni, mint Isztambulban. Szeretnénk a visszavágón is győzni, de a legfontosabb számunkra a továbbjutás” – állítja Daum.

európa liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó

Budapest Honvéd-Fenerbahce (török) 20 ó (Sport1)
Az odavágón: 1-5
Bozsik Stadion, Vezeti: Paul Allaerts (belga)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik